TOP

Wooden Heart

Hout is een fantastisch materiaal. De schoonheid, het gevoel en de warmte zijn met weinig te vergelijken. In een interieur zorgt het voor diepgang en finesse. Geen woning in het Waasland waar je dat beter kunt beleven dan in die van Mario Vanderveken en Ellen Willems. Samen vormen zij Wooden Heart, een kleinschalig maatwerkbedrijf dat zich specialiseert in interieurinrichting en schrijnwerkerij. Hout ligt aan de basis van alles wat ze doen: maatkasten,keukens, badkamers, parket, trappen, poorten, ramen en deuren, noem maar op.

 

De woning bestaat intuïtief uit twee delen: vooraan een fashionconcept met daarachter de eigenlijke leefomgeving. “Het hele gelijkvloers doet dienst als showroom”, vertelt Ellen. “We wilden het karakteristieke van hout vangen in een huiselijke sfeer, ver weg van het typische toonzaalgevoel. Door ons eigen huis open te stellen, krijgen mensen een treffend beeld van wat diverse afwerkingen echt kunnen doen in een interieur.” Als klant word je ontvangen in de boetiek, waar je een eerste indruk krijgt. Maatkasten in notelaar en zwart gerookt eikfineer zijn daar gebouwd rond een keukeneiland dat is getooid met een donkere marmer. Aan het plafond is het beton zichtbaar gebleven, terwijl stalen deuren voor afscheiding zorgen met de leefruimte. Uitgefreesde stopcontacten in het eiland, inschuifdeuren en een spoeltafel met een messing bekleding getuigen dan weer van veel zin voor detail. “Alles kan omdat alles op maat gemaakt wordt. Vaak in samenwerking met vaste partners, zoals voor de integratie van natuursteen of staal. Zo’n totaalbenadering maakt dat we klanten over de hele lijn kunnen bijstaan, van de technieken tot de eigenlijke afwerking”, aldus Ellen.

 

Op de vloer in de boetiek ligt Naturofloor, een natuurlijk mengsel op basis van minerale grondstoffen, kwartszand en wit cement. In het Waasland is Wooden Heart exclusieve plaatser. “Het is een decoratieve specie afkomstig uit Zwitserland met een heel levendig karakter”, legt Mario uit. “We brengen het product met de hand aan op wanden, vloeren en zelfs trappen. Echt ambacht dus, wat maakt dat we individuele texturen kunnen creëren zodat er een heel natuurlijke look ontstaat. Ik ben me hierin gaan specialiseren omdat dergelijke afwerkingen prachtig zijn in combinatie met hout. Je brengt twee natuurproducten samen, wat een interieur nog meer diepte geeft. Vooral in badkamers en douches is het bijzonder populair, omdat het ook geen water doorlaat.” Ook in de keuken is de Naturofloor toegepast, om nadien over te gaan in een Hongaarse punt. Verder is ook hier alles maatwerk. Witte imitatie eikfineer staat naast donker gekleurd notelaarfineer. “Notelaar is prachtig. Een edele houtsoort die de duurzame kwaliteit en expressieve kracht van hout combineert met een heel exclusieve uitstraling.”

 

Het notelaarhout is doorgetrokken in de kasten van het eiland en de grote wandkast in het salon. Die laatste vormt dé referentie voor het vakmanschap van Wooden Heart. De hele wand brengt tal van functies bijeen, en herbergt een barkast, bureautje, de tv en haard. Alles zit weg achter inschuifdeuren of een geautomatiseerde cascadesysteem waarbij panelen voor de televisie schuiven. Mario Vanderveken: “Allemaal technieken, afwerkingen en toepassingen die een toegevoegde waarde bieden voor de manier waarop je woont en leeft. Dat is altijd de bedoeling: we denken mee met mensen, architecten en interieurarchitecten om oplossingen te vinden voor specifieke wensen en woonbehoeftes. En we zorgen natuurlijk dat alles er piekfijn uitziet, dat spreekt voor zich.”

 

www.woodenheart.be