TOP

Verdé Tuinarchitectuur

De tijd dat tuinen ondergeschikt waren aan het ontwerp van onze woning, ligt al even achter ons. Vandaag zijn we op zoek naar een mooie symbiose waarin beide elkaar versterken en samen één geheel vormen. Verdé Tuinarchitectuur uit Mechelen laat daarom graag lijnen en materialen uit de woning terugkeren in het ontwerp van de tuin dat ze aan hun klanten voorstellen in realistische en hoogwaardige 3D-beelden.

Klanten moeten een duidelijk beeld krijgen van hun toekomstige tuin, een service die Verdé reeds in het voorontwerp aanbiedt. Jörn De Leeuw: “We steken daar best veel tijd in maar het geeft hen een goed idee van wat ze van het eindresultaat mogen verwachten. Deze service bieden wij al sinds het ontstaan van mijn zaak in 2006 aan maar het hoeft geen betoog dat deze techniek in die tijd enorm is geëvolueerd. Vandaag kan je er heel veel detail in stoppen en omdat wij ze nadien nog eens laten renderen, proberen we nog een accurater beeld te geven en ze te laten lijken op toekomstfoto’s.”

Alles draait om passie en motivatie. Toen Jörn in 2006 als landschaps- en tuinarchitect afstudeerde aan de Erasmushogeschool in Brussel, startte hij vrijwel meteen met zijn eigen zaak. Sinds 7 jaar heeft hij met Christophe ook iemand in dienst. Maar hoewel hij nog zou kunnen uitbreiden, kiest hij er bewust voor om kleinschalig te blijven. “Ik zet in op kwaliteit, niet op kwantiteit. Ik onderhoud met elke klant persoonlijk contact en dat vind ik belangrijk. Wij doen een 60-tal ontwerpen per jaar, zowel grote als kleine tuinen en zowel in landelijke als moderne stijl. Een positieve evolutie de laatste jaren is dat ook steeds meer jonge mensen ons in een vroeg stadium contacteren, zelfs nog voor ze met het bouwproces van hun woning gestart zijn. Dat juich ik zeker toe.”

Klanten vinden de weg naar Verdé Tuinarchitectuur enerzijds via de website en sociale media als Facebook en Pinterest en anderzijds via mond-tot-mondreclame of doorverwijzingen. Na een vrijblijvend eerste gesprek ter plaatse waar ze de mogelijkheden van de tuin inschatten en de wensen van de klant aanhoren, maken ze een eerste ontwerp in 2D en 3D. Op basis daarvan werken ze toe naar een definitief ontwerp. Voor Jörn kan alles, zolang huis en tuin maar bij elkaar passen. “Dat is essentieel. Als blijkt dat mensen een onsamenhangend verhaal vertellen, proberen we ze met ons ontwerp toch te overtuigen. Het moet één geheel vormen en niet met elkaar in contrast gaan. Wat we ook belangrijk vinden is dat, zeker bij moderne projecten, de lijnen van de woning doorgetrokken worden in de tuin. Dat het er een verlengde van wordt. Ook de materialen trekken we zoveel mogelijk door, bijvoorbeeld in de verharding, tuinpaden of bijgebouwen. En verder trachten we kleine tuinen groot te laten lijken door ze niet op te delen en in grote tuinen brengen we extra structuur om ze te vermenselijken. Uiteraard zonder het verzicht weg te nemen.”

Verdé Tuinarchitectuur kan indien gewenst instaan voor het volledige traject. Daarbij werken ze voor de aanleg met een aantal vaste partners. Zelf staan ze in voor het ontwerp en daarbij vindt Jörn het tot slot ook zijn taak om de natuur een handje te helpen. “Behalve een onderhoudsvriendelijke tuin, zoeken we een mooie balans tussen groenblijvende planten die voor de basis zorgen van de tuin en bloeiende vaste planten en heesters die meegaan met de seizoenen. Door terug veel met vaste planten te werken, trekken we vlinders en bijen aan waarvan we intussen wel weten dat ze onze hulp kunnen gebruiken. Dat is een bijdrage die we graag leveren en gelukkig volgen de meeste klanten ons daarin.”

 

www.verdetuinarchitectuur.be