TOP

Veranclassic

Al meer dan 25 jaar zorgt Veranclassic het hele jaar door voor een buitengevoel. Wat begon bij de klassieke veranda, evolueerde via losse tuinconstructies tot de hedendaagse “poolhouses”. Voor deze poolhouses werd vorig jaar een nieuwe merk ontwikkeld namelijk ‘Poolhouse Plaza.’ Of we het nu willen of niet, de zomers worden langer én intenser, terwijl we steeds liever thuis, met of zonder vrienden, een vakantiegevoel creëren zonder ons te moeten verplaatsen. Telkens trends die Veranclassic op de voet heeft gevolgd en waarin het een toonaangevende rol speelt. Dankzij haar jarenlange ervaring kan Veranclassic oplossingen op maat uitwerken voor elke klant. Gaande van klassieke, landelijke tot moderne tuinelementen, afgewerkt in hout, aluminium of het allernieuwste trespa: je tuinconstructie of poolhouse moet een verlengde zijn van je woning en moet dus perfect beantwoorden aan de stijl van de klant. Dit laatste materiaal, trespa, wordt trouwens steeds vaker gebruikt voor tuinconstructies, vooral omwille van zijn grote flexibiliteit. De uiterst bestendige panelen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur en zijn dan ook de perfecte bekleding om je tuinconstructie te laten aansluiten bij de stijl van je woning.

Alles begint natuurlijk bij de klant zelf. De 3.000m² overdekte showroom toont het hele jaar door zo’n 50 opstellingen van veranda’s, poolhouses en tuinconstructies, die de klant een perfect beeld geven van de beschikbare materialen en mogelijke stijlen. Daarnaast gaan de Veranclassic-adviseurs thuis bij de klant langs om samen een richting te bepalen en na te denken over stijlen, materialen en toepassingen. Nadat er een duidelijk beeld is ontstaan van de wensen van de klant, volgt een gedetailleerde 3D-tekening. Deze geeft een perfect beeld hoe zijn tuin eruit zal zien, waarna het project in het eigen atelier in België wordt vervaardigd. Vooral op het vlak van flexibiliteit biedt deze korte productieketting grote voordelen: zo wordt 99% van de projecten volledig op maat vervaardigd. Ten slotte gebeurt ook de plaatsing bij de klant door een eigen plaatsingsdienst.

De Belgische terrassen hebben de afgelopen jaren een sterke opwaardering gekend, onder andere dankzij de warme zomers en het feit dat we liever thuis een etentje organiseren dan op restaurant gaan. Deze trend gaat verder dan een zwembad alleen, ook de mogelijkheden van tuinconstructies worden optimaal benut. Het vroegere tuinhuis, dat vooral diende als opbergruimte tijdens de winter, heeft vandaag plaatsgemaakt voor terrasoverkappingen of poolhouses. Hele “verblijfplaatsen” die je, ongeacht de oriëntatie van je huis, perfect zuidgericht kunt plaatsen en die plaats bieden aan hele woonkamers, buitenkeukens of zelfs jacuzzi’s of sauna’s. Zo ook een van de meest recente projecten (zie foto’s), dat een elegante en uiterst luxueuze combinatie vormt van een “tuinwoonkamer” en een aparte bergruimte. Het luxegevoel wordt nog versterkt door de geïntegreerde heatstrips, zodat de gasten er tot ’s avonds laat kunnen genieten van een vakantiegevoel. Ook mensen zonder zwembad willen ’s zomers genieten van de zon en tot ’s avonds laat aangenaam samenzitten met vrienden. Dankzij de grote personalisatiemogelijkheden van terrasoverkappingen en poolhouses kan elke individuele vraag worden ingewilligd én beschikt de klant over een elegante opbergruimte voor zijn tuinmeubelen en -materiaal.

 

Veranclassic
www.veranclassic.be
Poolhouse Plaza
www.poolhouseplaza.be