TOP

Segers Interieur

Een karaktervolle oude architectenwoning temidden van de Kempense bossen. Met het grondplan in de hand klopten de nieuwe eigenaars bij Segers Interieur aan. En met een carte blanche voor de herinrichting van keuken, leefruimte en badkamer. Enige kanttekening: het nieuwe interieur mocht wel wat pit hebben, passend bij het buitenaanzicht van de woning. Segers Interieur verraste met het ontwerp, en overtuigde de bewoners met een droom van een inrichting. Zwart en wit: contrast werd niet geschuwd, maar toch weer zo subtiel ingezet dat het geheel warm aanvoelt.

Marieke Cools, interieurarchitecte van Segers Interieur, vertelt hoe de ontwerpfase verliep. “We kregen een mooie open ruimte om in te richten. In de eerste plaats bekeken we waar de verschillende functies het meest tot hun recht kwamen. Zo verplaatsten we de keuken naar het midden van de ruimte. De grote kastenwand van keuken en woonkamer vormt hierdoor een strak volume, centraal in de woning. Resultaat: een mooie verdeling van de ruimtes, zonder alles in kamertjes op te splitsen.”

In de keuken zetten de twee zwarte volumes de toon, de afwerking is dan weer bepalend voor de sfeer. Het kastwerk werd uitgevoerd in zwart gebeitste eikfineer, die volledig werd doorgetrokken naar de wand in de woonkamer. In dit geheel is ook de kelderdeur weggewerkt. Enkel de gouden bies bij de handgreep doet vermoeden dat er nog iets achter deze wand te vinden is. Voor het werkblad werd er dan weer gekozen voor de keramische afwerking Domoos van Dekton. De inbouwtoestellen van Miele onderbreken het geheel nauwelijks, net als de Bora Classic kookplaat met geïntegreerde kookveldafzuiging. Ondanks het vele zwart doet de ruimte toch ruim en licht aan: dat zit ‘m dus in de details: van de fijne gouden greeplijnen tot de verstekken bij het eiland en de kraan met gun metal afwerking.

De woning staat in een mooie groene omgeving en is voorzien van grote glaspartijen. “We wilden met het parket in deze naturelle afwerking dan ook de warmte uit de natuur naar binnen halen,” legt Marieke uit. “De parketvloer hebben we over de hele leefruimte doorgetrokken. Voor een keuken doet dit wel eens de wenkbrauwen fronsen, maar we kozen hier voor een parket in Franse eik, dat is afgewerkt met hardwaxolie. Dat maakt het geheel onderhoudsvriendelijk en veel beter bestand tegen het indringen van vlekken.”

In de badkamer ontsnap je even aan de drukte van de dag. Door hier vooral met lichte kleuren te werken en het zwart van de woonkamer enkel in details te laten terugkomen, voelt deze ruimte heel sereen aan. De Corian spoeltafel werd op maat gemaakt in eigen atelier. Het geheel is volledig naadloos, met een geïntegreerd stopcontact in de zijkant van het meubel. De heer des huizes, zaakvoerder van YDdeco, nam zelf de badkamerwanden onder handen met een wandafwerking van Aqua Sensa. Deze is ook geschikt voor de douche en kon dus over de hele lijn worden doorgetrokken. Subtiele indirecte verlichting achter de leggers bij het bad en de spiegel zorgen dan weer voor de ideale sfeer bij dat ontspannende bad.

“Het is fijn samenwerken met mensen die zich vanaf dag één openstellen voor onze ideeën,” besluit Marieke. “De bewoners wilden zich laten verrassen, en daar zijn we wel in geslaagd. Van ontwerp tot uitvoering stonden we in nauw contact met elkaar.” En het fijnst van al: ook de timing zat perfect. Kort nadat de eigenaars hun intrek namen in de nieuwe woonst, kondigde onze minister aan dat iedereen ‘in zijn kot’ moest blijven. Er zijn ergere plaatsen om in quarantaine te gaan…

 

Ook interesse voor een interieur met pit? Laat je inspireren…

 

www.segersinterieur.be