TOP

raamSELECT-RDK

Een patio ombouwen tot volwaardige veranda in perfecte harmonie met de rest van hun woning: de opdracht voor bouwheren Dirk Laenen en Sonja Van Gool in Halle (Zoersel) was duidelijk. Dus klopten ze aan bij raamSELECT-RDK, omwille van de jarenlange expertise en de goeie eerste ervaring bij de bouw van de patio.

“We waren zeer tevreden over het overdekte terras dat RDK 25 jaar geleden al voor ons bouwde. Maar we misten verwarming in de winter en verkoeling op warme zomerdagen. Met de kleinkinderen in het vooruitzicht, wilden we ook een ruimte die bruikbaar was om hen toch een beetje apart te laten spelen zonder het ganse huis op stelten te zetten. De keuze was dus eenvoudig: ofwel een nieuwe woning kopen, ofwel de patio hervormen tot volwaardige veranda die geïntegreerd kon worden met de keuken en living, zowel bij warm als koud weer” vertelt Sonja.

“We kozen voor de tweede optie, en klopten daarvoor opnieuw aan bij raamSELECT-RDK. Waarom? We waren tevreden over het werk dat ze indertijd voor ons hadden gedaan, en ze zijn bekwaam in exact hetgeen we nodig hadden. We zochten immers geen traditionele verandabouwer, daarvoor was het type veranda dat we voor ogen hadden te moeilijk. We zochten iemand met een uitgebreidere kennis en ervaring die ons zowel kon helpen met de specifieke constructie- en dakwerken van de veranda en het vergroten van de keuken. Bij raamSELECT-RDK konden we voor dit totaalpakket terecht, op één offerte”, aldus Dirk.

De uitbreiding van de keuken, het vernieuwen van de ramen en deuren van de woning zelf, het bouwen van de veranda en de bouw van het puntdak: het hele verbouwproces sloot naadloos op mekaar aan. De bouwheren werden bijgestaan in de materiaalkeuze en tekenden zelf een eerste ontwerp uit dat met hulp van raamSELECT-RDK werd verfijnd tot het uiteindelijke bouwplan. “Die wisselwerking met onze vaste contactpersoon Dirk Claes was optimaal, en zorgde ervoor dat we ons eigenlijk van weinig iets moesten aantrekken. Wij hebben enkel de metselwerken zelf gedaan, al de rest werd bijzonder professioneel en vlot geplaatst, zonder oponthoud of vertraging in de planning”.

Het resultaat? Dat mag gezien worden. Het puntdak van de veranda werd met stalen balken geconstrueerd. Het plat deel van het dak werd volgens de traditionele verandakunst gebouwd. De grote ramen en de dubbele deur naar het terras werden uitgevoerd in zwart aluminium, wat het geheel een bijzonder strak design bezorgt. De keuken werd vernieuwd (door Hoskens keukens uit Beerse), en een stuk van de keuken werd vergroot zodat ze nu naadloos aansluit op de veranda via een dubbel openslaande glazen deur. Een harmonica schuifraam dat helemaal open kan maakt het mogelijk om één grote leefruimte te creëren van living tot veranda. De grote dubbele deur van de veranda naar het terras gaat volledig open, zodat op zonnige dagen toch nog het gevoel van een overdekt buitenterras wordt gecreëerd. Om de koude dagen te verwarmen, werd een pelletkachel geïnstalleerd. Ook de ramen van de woning werden volledig gerenoveerd in aluminium, de buitendeuren zijn van afzeliahout.

Maar het meest in het oog springt toch het unieke puntdak, dat we nog maar zelden zagen in een veranda. Aan de binnenkant werd gekozen voor een eiken plafond. Aan de buitenkant werd de punt afgewerkt met duurzaam afzeliahout en vormen zwarte dakpannen een perfecte harmonie met de rode dakpannen op de rest van de woning. “Eerst wilden we onze bestaande dakpannen bijbestellen, maar die waren niet meer op de markt beschikbaar. Ook hier heeft raamSELECT-RDK ons bijzonder goed geholpen, door een ander type dakpan voor te stellen dat het beste paste bij onze bestaande pannen. Deze service, waarbij we steeds snel geholpen werden na een telefoontje, zorgt er samen met het prachtige resultaat voor dat we uitermate tevreden zijn van de samenwerking”, besluit Sonja.

 

www.rdk.be