TOP

Renova Parket

Parket optimaal onderhouden dankzij webshop

 

Nog steeds zijn veel mensen bang om voor parket te kiezen omdat ze het als een delicaat materiaal beschouwen. Lorenzo Pattyn van Renova Parket weet wel beter. “Mits een goed onderhoud is een parket voor het leven. En voor een goed onderhoud zijn de juiste producten cruciaal.” Knowledge is power. Daar gelooft Lorenzo Pattyn, de zaakvoerder van Renova Parket in Ingelmunster, ten stelligste in. Naast het leggen van nieuwe parketvloeren en het renoveren van oude wil hij zijn klanten vooral adviseren. “Wie een parketvloer van Renova Parket heeft, weet hoe hij hem moet reinigen en in perfecte staat houden”, zegt Lorenzo vol overtuiging. “Misschien spreek ik wat tegen mijn eigen winkel, maar ik zie een klant liever niet te snel terug. Toch niet voor dezelfde vloer.”

Sinds begin dit jaar zijn de onderhoudsproducten waar Lorenzo zelf mee werkt ook te koop in zijn vernieuwde webshop: parketonderhouden.be. “Een toepasselijkere naam kon ik niet vinden, want dat is echt waar het in de webshop om draait. Je vindt er alle producten om je parketvloer als gebruiker in topconditie te houden. Van poetsproducten en beschermende coatings tot pakweg viltjes om onderaan je stoelpoten te hangen tegen de krassen.” Je vind er een veertigtal producten van merken die Lorenzo professioneel gebruikt en waar hij tevreden van is. Hij staat dus zelf garant voor de effectiviteit en het gebruiksgemak ervan. “Helaas merk ik nog vaak dat concullega’s hun klanten onvoldoende informeren en adviseren. Vooral als ik parketten ga renoveren. Ik vraag dan meestal welke producten ze aangeraden zijn door hun installateur. Het antwoord? Niets. Parket is een vloer die generaties meegaat, maar dan moet hij wel correct onderhouden worden”, benadrukt Lorenzo. En die kennis heeft Lorenzo in huis, met zelf ondertussen al een pak ervaring in het veld. In 2007 begon hij als zelfstandig parketteur. In 2017 nam hij het parketbedrijf van zijn vader over en doopte het om tot Renova Parket. De focus op renovatie van massieve en halfmassieve parketten heeft mee geleid tot de sterke materialen- en productenkennis.

Een webshop heeft verschillende voordelen. Je kijkt rustig rond, kan extra informatie lezen of opzoeken en kiest op je gemak de producten die je nodig hebt. Nog een voordeel: je bestelt eenvoudig vanuit je luie zetel – of aan je keukentafel – en je pakket wordt aan de deur geleverd. “Vanaf 100 euro is de levering zelfs gratis”, vult Lorenzo aan. “Er zijn een veertigtal producten beschikbaar. Ik heb van alles voldoende in stock, zodat ik altijd snel kan leveren. Of het kan klaarzetten om in de winkel bij onze showroom te komen ophalen. Sommige klanten uit de buurt vinden dat handiger.”

 

Je hoeft trouwens geen klant van Renova Parket te zijn om een bestelling te plaatsen via de webshop. Dat hoeft zelfs niet om beroep te kunnen doen op de ervaring en kennis van Lorenzo. Binnenkort kan iedereen zijn raad en onderhoudstips benutten, via een reeks tutorials en video’s. “Het zal nog even duren voor ze klaar zijn, maar het is een idee waar ik al lang mee speel en nu echt actief mee bezig ben.” Hou de website dus alvast in de gaten.

 

Renova Parket
www.renovaparket.be