TOP

P&M

Toen Michael Lievois de vraag kreeg om het interieur van deze woning onder handen te nemen, stond één ding vast: artisanale decotechnieken zouden de sfeer in huis mee bepalen. “Het is via schilderbedrijf P&M Interieur dat ik betrokken ben geraakt bij dit project”, vertelt de interieurarchitect. “De bouwheer was een enorme fan van die cementachtige look en P&M zijn daar werkelijk meesters in. We hebben dit project samen getrokken. De bedoeling was een tijdloos interieur te creëren met een ingetogen luxueuze ondertoon. Modern, maar met een knipoog naar de landelijke architectuur van de woonst.”

Doorheen de woning zijn verschillende decoratieve schildertechnieken gecombineerd om de ruimtes mee aan te kleden. Ze komen voor op wanden, meubels tot zelfs in de douche. “De woning is een mooie symbiose geworden van enkele gesofisticeerde betonstuc- en kaleitechnieken”, aldus Pascal Rossaert van P&M Interieur. “Michael werkt graag met texturen. Niet zozeer de kleuren, wel de materialen moeten spreken. Dat zie je aan het gebruik van natuursteen, marmer en hout, maar ook aan de levendige schakeringen in de minerale afwerkingen die wij geplaatst hebben. De inkomhal en de nachthal bijvoorbeeld zijn gekaleid. De muren krijgen daardoor natuurlijke kleurnuances en een wat ruwere textuur die een eigentijdse invulling geeft aan het landelijke gegeven. Bovendien heeft de techniek een functioneel aspect. Als je een trap neemt, heb je snel de neiging langs de muur te lopen. Doordat er structuur op de muren zit, ga je dat minder snel doen.” Michael Lievois: “De levendige textuur wordt ook geaccentueerd door de verlichting in de inkomhal. Die grote open ruimte wordt deels gevuld door een groot armatuur dat bestaat uit ronde verlichtingselementen op variërende hoogte met een fijnmazige open structuur. Die semitransparante bollen geven niet alleen meer body aan de ruimte, ze zorgen voor een subtiel licht- en schaduwspel op de gekaleide muren.”

De leefruimte is een open en lichtrijke ruimte, waarbij elke functie subtiel gedefinieerd is. In de woonkamer omlijnt een tapijt de eettafel en zetel als één sober volume. Op het einde van de ruimte is een soort van erker gecreëerd, volledig beglaasd en voorzien van een lamellenstructuur die subtiel licht naar binnenbrengt. Zachte, aardse kleuren primeren en worden nu en dan gebroken door donkere accenten. Zo ontwierp Michael Lievois een zwarte maatkast als overgang naar de keuken. “Het is een passe-partout tussen de intieme leefruimte en de keuken die lichter van toon is. Het zwarte hout reflecteert de donkere elementen in het interieur zoals stalen deuren, stoelen, krukjes, wand- en plafondverlichting”, aldus de interieurarchitect.

Een beperkt materiaal- en kleurpalet versterkt de eenheid. Overal werkte P&M Interieur de muren af met een spateltechniek van Stoopen & Meeus. In de keuken is die zelfs doorgetrokken op de fronten en kastdeuren. Een langgerekt eiland met geïntegreerde tafel benadrukt de breedte van de keuken, terwijl blauwe hardsteen op de vloer mooi combineert met de aardse kleuren op de wanden. “We wilden dat de muren en kasten dezelfde uitstraling hadden, zodat het verschil tussen beide minimaal werd”, vertelt Pascal Rossaert van P&M Interieur. “In de maatkasten zijn er bijvoorbeeld twee deuren voorzien. Die zijn gewoon mee afgewerkt met de spateltechniek, waardoor ze wegvallen in de wanden.”

“De keuken reflecteert mooi de insteek van dit interieur: we hebben de landelijke stijl een moderne invulling gegeven. Het verf- en stucwerk is daarbij op zo’n manier toegepast dat het warmte en karakter uitstraalt en toch die eigentijdse look mee verzekert.”

 

www.pm-interieur.be

www.lievois.be