TOP

Optimacool

OptimaCool, het installatiebedrijf voor koeltechniek, warmtepomp-airconditioning en ventilatie van Koen Demeyer, is een vaak geconsulteerde partner voor professionele klanten die een constant klimaat wensen. Denken we maar aan supermarkten, kantoren, laboratoria en allerhande winkels…

Zeker in een kledingzaak is klimatisatie heel belangrijk. Wanneer iemand zich niet goed voelt in een winkel, zal die ook niet lang blijven of kledij passen. Ook wil je als winkeleigenaar niet dat ventilatiesystemen bijvoorbeeld te veel aanwezig zijn. Koen Demeyer: “De beste airconditioning hoor en zie je niet maar ervaar je door een goede en aangename temperatuur en vochtigheid. Hier is dat heel goed gelukt: alles is mooi ingebouwd in het interieur dankzij de schrijnwerker die gleufroosters op maat maakte, passend bij het meubilair. Opzij wordt de lucht aangezogen en frontaal uitgeblazen. Vooraan, in de bar, is er ook een aparte console-unit ingewerkt. Deze toestellen, kanaalunits van Fujitsu, worden zowel gebruikt om te koelen als om te verwarmen.”

Toen eigenaar Hans Thiers beslag op dit hoekpand kon leggen, heeft hij niet lang getwijfeld. Hij huurde namelijk een pand twee huizen verder dat stilaan onbetaalbaar werd. Hans Thiers: “Een hoekpand is enorm dankbaar en visueel aantrekkelijk omdat het opvalt. Daar wou ik iets speciaals mee doen. Hoewel het pand recent vernieuwd werd, ben ik toch opnieuw van nul af aan begonnen. Ik wou het volledig naar mijn hand kunnen zetten met een high-end afwerking. Het is geen grote winkel maar door de uitbreiding vooraan en door de ruimte optisch met spiegels te vergroten, lijkt het wel zo. Binnen hebben we met natuurlijke materialen gewerkt: mortex werd toegepast op de vloer en op de meubels. De tafeltjes met grillige vormen bijvoorbeeld is een eigen ontwerp. De combinatie met hout zorgt voor warmte en charme. Een aangenaam interieur dat de sfeer van Ibiza naar Knokke brengt. Daar hoort ook een aangenaam klimaat bij. Met de ervaring van OptimaCool in de twee andere winkels lag het voor de hand dat ik opnieuw met hen zou samenwerken. Terug met een state of the art klimatisatie. Ik wou namelijk maximaal comfort zonder zichtbare toestellen en met zo hoog mogelijke plafonds die ik indirect kon belichten. In dit vernieuwende concept was het esthetische prioritair en ik vind het geslaagd. We zijn nu zes maanden open en krijgen heel positieve feedback van de klanten.”

Een belangrijk en niet te onderschatten aspect bij klimatisatie is onderhoud. Zeker bij intensief gebruik zoals in kledingzaken. Koen Demeyer: “Daar kan ook stof een extra probleem vormen door het veelvuldig manipuleren van kledij en door wat er van buiten binnen komt waaien. Zeker bij zaken waar de deur constant open staat. Wanneer de toestellen dan niet goed worden onderhouden, vraag je om problemen. Om die reden voorzien wij jaarlijks twee onderhoudsbeurten waarbij voornamelijk de luchtfilters van de toestellen binnen goed worden gereinigd. Maar ook de buitenunit wordt nagezien. Daarom hebben wij binnen OptimaCool een eigen onderhoudsafdeling die instaat voor deze service na verkoop. Wij plannen dat onderhoud zelf in voor onze klanten waarmee we hen ontzorgen zodat zij enkel kunnen focussen op waar zij goed in zijn. Bij particuliere klanten waar er minder intensief gebruik is, volstaat één onderhoud per jaar en vaak kunnen ze dat zelf doen.”

 

www.optimacool.be