TOP

MVL Verlichting

Licht speelt een hoofdrol in ons leven. Als de zon schijnt, zijn we happy. Waarom die aangename gloed dan niet naar binnen halen? Er is zoveel meer dan kunstlicht. Juist daarom is professioneel advies voor de keuze en plaatsing van je lichtarmaturen een boost voor je levenscomfort. Bij MVL Verlichting combineren ze deze expertise met een ruim aanbod hoogwaardige verlichtingsmerken en eigen creaties voor woning, tuin, showroom, kantoor of horecazaak. En het feit dat je al dit moois ook nog zelf kan aanschouwen en uitkiezen in een stijlvolle showroom, is een flinke meerwaarde. Wij gingen een kijkje nemen bij een recent project.

In deze nieuwbouwwoning was MVL Verlichting aan zet voor de totaalverlichting. “Al kan je bij ons evengoed een bijzonder armatuur voor boven de eettafel kopen, of samenwerken voor een ‘relight’ project bij een renovatie”, vertelt Yannick Van Parys van MVL Verlichting. “We hebben in ieder geval alle kennis in huis: qua verlichting, de technische kant, het maken van lichtplannen, alsook op vlak van installatie en plaatsing. Een tip die we graag meegeven: denk tijdig aan je verlichting, zeker bij nieuwbouw. Dan kan je alle mogelijkheden optimaal benutten.” Zo is het ook gebeurd in deze woning. Al in de pre-ruwbouwfase kreeg MVL Verlichting de kans om het lichtplan uit te tekenen met het oog op de juiste armatuurkeuze, kleurtemperatuur en gradenbundels. Er is gewerkt met heel discrete inbouwverlichting in beton, en op enkele plaatsen met visueel esthetische opbouwverlichting. In de inkomhal bijvoorbeeld zorgen de zwarte wandarmaturen met een touch of gold voor een warme ontvangst in de witte ruimte. Idem dito voor de 2 lichtpuntjes op de eiken vestiaire.

De architecturale verlichting is van Modular Lighting Instruments, de decoratieve verlichting van Secto Design. Dit alles aangevuld met een limiteedition Muffin uitvoering van Brokis, synoniem voor knappe designverlichting uit glas. Leuk weetje: speciaal voor deze editie kreeg de lamp een marmeren voet, en dit naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Brokis. Nog enkele eyecatchers doorheen de woning zijn de LED-strip in de trapleuning – een nieuwe toepassing om met tredeverlichting te werken – en op de eerste verdieping de centrale inbouwspots in koppelvorm met reflectie op de rand van de trapafscheiding. In de kinderkamer is er ook 1 centraal lichtpunt met een richtbaar armatuur van Modular. Verder is er gekozen voor een flexibel, secundair armatuurtype dat kan meegroeien met de wensen van dochterlief.

Het mag gezegd: de armaturen zijn hier weloverwogen gekozen, maar ook over de plaatsing en reflectie is goed nagedacht. “Klopt”, bevestigt Yannick. “Al bij de lichtstudie hebben we oog voor detail. Deze woning bijvoorbeeld is een gesloten bebouwing. Door reflectie zorg je ervoor dat een huis ruimer en opener lijkt. Door de spots bewust te richten, leg je ook mooie accenten. Want waarom zou je investeren in unieke meubelstukken en kunstwerken als je ze niet verfijnd uitlicht? Dankzij lichtpunten op de juiste plaatsen komt alles beter tot z’n recht.”

Trouwens: MVL Verlichting is ook gespecialiseerd in moderne en landelijke buitenverlichting. Kwestie van met kwaliteit de juiste sfeer te creëren voor tuin en oprit. Ook dat kan je komen ontdekken in de showroom, waar de familie blijft investeren in exclusieve collecties. Voor de toegankelijke openingsuren moet je het niet laten. Voor de prijs ook niet: er zijn armaturen voor elk budget.

 

 www.mvlverlichting.be