TOP

Falmec

Vergeet de grijze, logge afzuigkap. Eén van de belangrijkste elementen in de keuken verdient een Italiaanse make-over. Dat was het idee van Falmec, een familiebedrijf gevestigd in de buurt van Venetië. Met hun innovatieve aanpak toverden ze een ‘noodzakelijk kwaad’ om tot een luxueus designobject in de keuken. Eentje met bovendien heel wat geavanceerde extra functies: van lichtarmatuur tot luchtzuivering.

 

Falmec, opgericht in Vittorio Veneto in 1981, groeide uit van een firma gespecialiseerd in de verwerking van inox tot één van de belangrijkste fabrikanten van dampkappen in Italië. Het bedrijf produceert alle onderdelen op de eigen site voor een gegarandeerde kwaliteit. Exclusieve technologieën worden ingezet voor een vernieuwend ontwerp in luxueuze materialen. Geen lompe kap meer verstopt tussen keukenkasten, maar in de plaats een vooruitstrevend designobject om de toon te zetten in uw keuken. Aan de wand of het plafond, ingebouwd, verwerkt in een hoek of zelfs uitgestald op het werkblad: Falmec biedt een bijzonder ruime keuze voor elke hyper- moderne woning.

 

Andere sterke punten van de afzuigkappen van Falmec zijn de ultrastille werking en energie-efficiëntie. Veel modellen vallen bovendien in het bijzonder op omwille van hun multifunctionaliteit. Zo kunnen kappen ook dienstdoen als lichtarmatuur met led-licht. Of zuiveren ze zelfs de lucht in uw huis. Dat kan allemaal dankzij de innovatieve filters die Falmec ontwikkelt om vet, waterdamp en koolstof te verwijderen. Die zijn immers zo compact dat er in de kappen nog voldoende plaats overblijft voor ionisatielampen. Die staan in voor de neutralisatie van bacteriën, virussen, mijten, pollen, sporen, stof en schadelijke dampen, én wekken ook nieuwe ionen op. Op die manier herstelt de ionenbalans in de lucht bij u thuis voor een positief effect op lichaam en geest.

 

Vooraanstaand onderzoek en flexibele productieprocessen maken Falmec uiteraard ook helemaal klaar voor een duurzame toekomst. Zo maakt het Circle.Tech proces recirculatie mogelijk waardoor een afvoerschacht naar buiten toe overbodig is: een mooi pluspunt in passieve woningen. De Spazio afzuigkap, het paradepaardje van het moment bij Falmec, is een uitstekend voorbeeld van vooruitstrevende technologie die resulteert in een hoogstaand designobject dat uw leven voortaan een pak eenvoudiger maakt. Denk aan een afzuigkap in de vorm van een prachtig zwart of inox frame voor een industrieel loft- gevoel, bovendien handig te voorzien van o.a. een tablethouder, stroom- en USB-aansluiting, pannenhanger, servieskast tot zelfs een kruidentuintje met led-groeilicht.

 

In de showroom in Ternat (Assesteenweg 117/5c) bent u van harte welkom om zo’n 50 apparaten te vergelijken uit de exclusieve collectie van Falmec, ontworpen door opkomende en professionele designers. Uiteraard kunt u er ook deskundig advies inwinnen over alle Falmec producten.Voor een afspraak belt u tijdens de kantooruren naar 02/456.00.47 of stuurt u een e-mail naar marketing@cinem.be. De showroom is van maandag t.e.m.vrijdag open van 10 tot 12 u.en van 14 tot 17u.