TOP

SLV Belgium

41 jaar geleden kwam een Duitse dj op het lumineuze idee om naast geluid en video ook licht aan te bieden. Meer bepaald de toen door Saturday Night Fever hyper populaire discoverlichting. Een schot in de roos bij professionele dj’s. Dus waarom stoppen na die hype? Hij bouwde zijn verlichtingsaanbod steeds verder uit en vandaag is SLV een multinational die wereldwijd licht- en verlichtingsoplossingen verdeelt via groothandels en installateurs. Met als focus: innovatie en kwaliteit aan een eerlijke prijs. Een formule die aanslaat bij een steeds groter publiek.

 

Sinds 14 jaar is SLV actief in ons land en sinds vorig jaar is er ook de overkoepelende SLV-groep die de verschillende merken in haar portefeuille heeft. SLV zelf is een gestandaardiseerd merk dat uitblinkt in functionaliteit en kwaliteit, net als een onfeilbaar snelle service. Door een grote stock in het moederbedrijf in Duitsland kunnen ze in Europa binnen de 48 uur leveren. De productie gebeurt in China maar de engineering, het design en de strenge controle in het testlabo zitten in eigen huis en krijgt de typerende Deutsche gründlichkeit mee. Een bijkomende troef van SLV, in de volksmond beter bekend onder Big White door de gelijknamige catalogus, is het gebruiksgemak. Het hoeft niet te verwonderen dat installateurs graag werken met SLV. Door een breed aanbod – met een kwart ervan buitenverlichting – vind je SLV terug zowel in de residentiële als in de projectmarkt. Denken we maar aan scholen, kantoren, shop & retail en horeca. De 5 jaar garantie op zowel product als meegeleverde driver is bij SLV standaard.

 

Door de stijgende werkkrachten bij electro-installateurs, merken ze bij SLV dat ook steeds meer (interieur)architecten de weg naar de verlichting van SLV vinden. Om nog beter te kunnen inspelen op architecturale tendensen besloot de SLV Lighting Group om het bestaande Italiaanse designmerk Novalux in de Belgische markt te lanceren. Dit sterke familiebedrijf uit Bologna is gespecialiseerd in innovatieve, op maat gemaakte en architecturale verlichting. Novalux werkt met verschillende modules die gemakkelijk aan elkaar geschakeld kunnen worden en laat dus semimaatwerk toe. Een goede match met het bestaande assortiment van SLV.

 

Klanten die een beroep willen doen op SLV kunnen dus perfect gebruik maken van beide merken. Het projectteam van SLV zorgt voor de ideale combinatie en een lichtplan op maat. Dat is exact wat gebeurde bij de nieuwe flagshipstore van Carrosserie Cryns in Mortsel. David Dooremont, Project & Product Manager SLV Belgium:“Als je kijkt naar de verschillende functies en ruimtes in het twee verdiepingen tellende gebouw en rekening houdt met de wens van de bouwheer om in beleving allesbehalve een kantoor te zijn geen eenvoudige opdracht. Beneden is er een ontvangstruimte, een wachtruimte met Wifi waar klanten kunnen werken en boven zijn de kantoren van de medewerkers met vergaderruimte en een coffee corner. Gelukkig was er de constructieve samenwerking met Bulo Design Meubilair. We hebben geopteerd voor vaste armaturen, balkvormige verlichting, inbouwspots en buitenverlichting van SLV maar we hebben ook gebruik gemaakt van de Halos decoratieve lichtringen van Novalux om enerzijds intimiteit in het bureau-eiland te scheppen en anderzijds met verschillen- de diameters en hoogtes grote ruimtes zoals de vergaderzaal maar ook de vide subtiel te vullen. Een prachtig voorbeeld van hoe beide merken elkaar aanvullen en leiden tot een totaaloplossing met behoud van design en optimale lichtkwaliteit. En bestuurbaar via het centrale domoticasysteem.”

 

Een uitgebalanceerd lichtplan kan je helpen om je woning, winkel of kantoor nog beter tot zijn recht te laten komen. Zin gekregen in een project op maat en wil je zien welke moge- lijkheden SLV Belgium jou kan bieden, neem dan gerust een afspraak in de showroom. Of je er nog discomuziek hoort, valt te betwijfelen maar je kan je wel laten betoveren door de ongebreidelde mogelijkheden inzake verlichting.

www.slv.bewww.novaluxlighting.be