TOP

Van den Broeck-Keuleers Schrijnwerkerij

Exclusief houten schrijnwerk met authentiek cachet

 

Exceptioneel maatwerk is de maatstaf bij Van den Broeck-Keuleers Schrijnwerkerij. We zijn te gast in het nieuwe bedrijfsgebouw van dit familiebedrijf waar ambachtschap en liefde voor het schrijnwerkersvak samengaan met een state-of-the-art machinepark. Dit resulteert telkens weer in unieke realisaties, houten buitenschrijnwerk dat perfect is afgestemd op de architectuur, de wensen van de klant en ook de plannen van de architect waarmee vaak nauw wordt samengewerkt.

 

Eigentijds ambachtschap

De rijke familiegeschiedenis en traditie van schrijnwerkerij Van den Broeck-Keuleers, met nieuwe (sinds 2018) thuisbasis op het bedrijventerrein te Heist-op-den-Berg, gaat helemaal terug tot in 1932. Vandaag zijn het Luc Keuleers en zijn zoon Simon die het ambachtschap van weleer weten te combineren met moderne productietechnieken, waaronder een computergestuurde CNC machine. Hiermee kan men snel en precies houten elementen bewerken tot verfijnd maatwerk, afgestemd op het project en de wens van de klant. Vandaag specialiseert Van den Broeck-Keuleers zich in exclusief houten buiten– en binnenschrijnwerk met ramen en deuren, poorten, luiken, binnendeuren, raamtabletten, plinten en meer. Zo behoren ook traditionele houten dakconstructies en uitgetimmerde plafonds tot de mogelijkheden. Luc en Simon ademen hout en vakmanschap, weliswaar afgestemd op de noden van vandaag. Zo kan alle schrijnwerk in 2D of 3D worden uitgetekend waardoor je als klant al meteen een goed beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.

 

Stijlvol visitekaartje

De gevel is zowat het visitekaartje van en de eerste kennismaking met de woning. En een eerste indruk maak je maar één keer. De missie van schrijnwerkerij Van den Broeck-Keuleers: met exclusief schrijnwerk een essentiële bijdrage leveren aan deze eerste indruk. Dat doen ze onder meer met deuren, ramen, luiken maar ook imposante poorten, voornamelijk in eik, afrormosia of afzelia. Voor ramen die dekkend worden afgelakt, kiest men doorgaans voor sapelli. De nieuwe vestiging van dit bedreven schrijnwerkersbedrijf in Heist-op-den-berg laat ons meteen al kennis maken met het vakmanschap: de gevel van de stijlvolle nieuwbouw is een straf staaltje van hun kunnen. De eikenhouten poort met boog, die op termijn mooi zal vergrijzen, geeft blijk van een robuuste elegantie die bijdraagt aan het landelijke wonen van vandaag. Het zwart gelakte smeedijzer sluitwerk, op maat gemaakt bij de smid, zet de puntjes op de i. De poort wordt geflankeerd door panoramische ramen met slank raamkader in zwart gelakt hout. Voor de bovenverdieping werd er geopteerd voor maatramen met kruishouten, sierlijk en stijlvol tegelijk.

 

Gezocht: schrijnwerkers met oog voor verfijning

Van den Broeck-Keuleers houdt uiteraard ook de vinger aan de pols van de laatste schrijnwerktrends en technieken. Bijzonder zijn de houten ramen met het uitzicht van trendy staal, weliswaar met een betere isolatiewaarde. Extra voordeel: geen schimmelvorming aan de binnenzijde van het vaste raam als gevolg van de condensvorming door het staal. Naast esthetiek en comfort wordt er door dit schrijnwerkersbedrijf veel aandacht gehecht aan de isolerende waarde van de ramen. Recent werd er nog geïnvesteerd in een machine waarmee men ramen met een dikte tot 88 mm voor driedubbele beglazing kunnen gemaakt worden. Let wel: dit verandert niets aan de stijlvolle en verfijnde uitstraling van de raampartijen. Ook al kan er al heel wat machinaal in het nieuwe, royale en goed georganiseerde atelier, de vele versieringen en ornamenten zijn nog steeds het resultaat van vakkundig handwerk. Net daarom zoekt men bij Van den Broeck-Keuleers Schrijnwerk nog gepassioneerde schrijnwerkers met oog voor detail, verfijning en liefde voor hout en het vak. Opleiding wordt voorzien.

 

 

www.vandenbroeck-keuleers.be