TOP

Parketvloeren ‘t Interieurke

Exclusieve kwaliteit en uitmuntende service maken het verschil

 

Een landelijk, klassiek of juist zeer eigentijds interieur? Wie houdt van hout en vooral ook warmte in huis komt doorgaans uit bij een authentieke parketvloer. Zo ook de trotse bewoners van deze moderne en heldere woning die resoluut gingen voor een massief eiken vloer voor de volledige beneden– én bovenverdieping, inclusief de trap. Naast hoogstaande kwaliteit en minutieus vakwerk was de bouwheer uit op een uitmuntende service die niet stopt bij de plaatsing. Bij Parketvloeren ’t Interieurke vond hij wat hij zocht: kwaliteit zonder compromissen, over de hele lijn.

 

Eigentijdse parketvloer in combinatie met vloerverwarming

Een parketvloer in combinatie met vloerverwarming? Perfect mogelijk. Al doe je er ook in dit geval goed aan te rade te gaan bij een echte parketspecialist, vaklui die het ambacht in de vingers hebben. Kwaliteit duurt nu eenmaal het langst. En zo voorkom je teleurstellingen achteraf. Deze woning, met een zeer hoge standaard qua interieurafwerking, vroeg om de expertise van Parketvloeren ’t Interieurke. Met bijna 55 jaar ervaring en 300 opgeleverde parketvloeren per jaar weet deze doorwinterde parketspecialist met drie inspirerende toonzalen wel degelijk telkens het verschil te maken. Kwaliteit over de hele lijn, ook wat betreft het vakkundig advies en de plaatsingsdienst met vaste en bedreven parketeurs die er bovendien een correcte timing op nahouden. En ook dat wordt door het terecht veeleisende cliënteel ten zeerste geapprecieerd.

 

Mét onderhoudscontract

De keuze van de opdrachtgever viel op een 9 mm dikke eiken parket, massieve planken van 14 cm breed met een subtiele V-groef. Deze werd gelijmd en genageld op een 8 mm eiken mozaïek onderparket die, rekening houdend met de aanwezige vloerverwarming, op zijn beurt met aanpaste lijm bevestigd werd op de chape. Warme voetjes gegarandeerd, zonder zich zorgen te maken over het krimpen en uitzetten van het hout. De vloer in Franse eik Premier werd ter plaatse opgeschuurd en behandeld met wit getinte parketolie die voor een extra eigentijdse uitstraling zorgt en het licht van de grote raampartijen extra binnentrekt. De lichte tint komt hier trouwens ook het ruimtelijk gevoel ten goede, net als het feit dat de parket over de volledige benedenverdieping doorloopt en de ruimtes visueel verbindt. Meer nog, ook de trap met Z-treden, minutieus millimeterwerk, werd door ’t Interieurke met dezelfde Franse eik bekleed. Wat het gewone onderhoud betreft, wordt een wekelijkse reiniging met voedende parketzeep aangeraden. In dit geval koos men bovendien voor een niet-bindend onderhoudscontract. Eén keer per jaar wordt de vloer door de specialisten van ’t Interieurke grondig gereinigd en ontdaan van zeepresten om het hout vervolgens vakkundig in te oliën. Voor een mooie vloer, een leven lang.

 

Houden van oud hout

Wat de overige trends op het vlak van parket betreft, noteert men bij Parketvloeren ’t Interieurke een stijgende vraag naar recuperatieparket. Naast de oude eiken planken is ook iep, gemaakt van oude deuren, én oude teak uit Indonesië erg in trek in het hogere prijssegment. Een authentieke én unieke vloer gegarandeerd. Parketvloeren ’t Interieurke gaat er prat op zich te onderscheiden met een exclusief aanbod. Recent werd het reeds uitgebreide assortiment nog vervolledigd met een zeer bijzondere,verouderde en robuuste parketvloer. In België geproduceerd en helemaal top indien je uit bent op een exquise manoir-stijl. Te ontdekken in de toonzalen te Mechelen, Tienen en de totaal vernieuwde showroom in Leuven.

 

 

Parketvloeren ‘t Interieurke

Nekkerspoelstraat 38
2800 Mechelen
t. 015 55 02 55
info@interieurkemechelen.be

 

Tiensestraat 165
3000  Leuven
t. 016 23 43 80
info@interieurkeleuven.be

 

Leuvensestraat 123
3300 Tienen
t.016 82 03 16
info@interieurketienen.be

 

www.interieurke.be

 

Showrooms open van dinsdag t.e.m zaterdag: 10-12 & 13-18.30u. (zaterdag tot 17u)