TOP

Uitgepuurde eenvoud met doordachte detailvorming

Even verpozen, uitblazen, tot rust komen…. Het zijn de perfecte triggers voor ons bouwkoppel om heel regelmatig af te zakken naar zee. Deze uitjes naar de Belgische Kust zijn niet meer weg te denken uit hun leven. Al jaren hebben ze een gezellig optrekje aan zee, maar ze verlangden naar wat meer ruimte. Hun zoektocht eindigde op de zeedijk waar een nieuwbouwproject hun aandacht trok. De uitstraling van de residentie, de ligging en met een prachtig zicht op zee deed hen snel overstag gaan. De tijdloze architectuur van het gebouw past perfect in de natuurlijke omgeving. De witte voorgevel die zo typerend is voor de charmante stijl van deze badstad, schittert hier ook in al zijn glorie. De combinatie met de grote glaspartijen en de matte glazen balkonbalustrades geven het gebouw niet alleen een moderne en strakke look, maar benadrukken al meteen een licht en ruimtelijk gevoel. Het kan niet anders of dat zal ook zijn effect hebben op het interieur.

Het werk van interieurarchitecte Katty Ghekiere kenden ze al langer. Daarnaast zijn het streekgenoten waardoor ze niet lang moesten nadenken om Katty carte blanche te geven zodat ze haar stijlvolste pen kon bovenhalen voor een prachtig en functioneel ontwerp. De interieurarchitecte zit qua stijl en feeling op dezelfde golflengte als het bouwkoppel. Het was dan ook niet moeilijk om de wensen van de klant in een concept te gieten waar ze alleen maar voor konden smelten. Qua stijl ging het uit naar een tijdloos interieur met een pure, eenvoudige en zachte uitstraling dat tegelijk warm en gezellig aanvoelt.

“Eén van de belangrijkste onderdelen van de ontwerpfase is gaan kijken hoe we zoveel mogelijk ruimte kunnen creëren. Hoe meer we er kunnen uithalen, hoe aangenamer het immers wordt voor de bewoners”, vindt Katty Ghekiere. Daarom start ze altijd met een layoutplan waarbij ze circulatiezones creëert. De bedoeling is altijd om zoveel mogelijk ruimte te behouden met zo weining mogelijk gangen. Zo vloeit alles mooi in elkaar en krijg je een aangename, natuurlijke flow”, meent ze. Het plateau verdeelde ze in twee zones, namelijk een zone met de masterbedroom, een badkamer en dressing en de inkomzone die verder opgesplitst werd in logeerkamers een wasplaats en douchekamer. Beide zones zijn georiënteerd naar de achterzijde en behoren zo tot het privégedeelte van de woonst.

De inkom kan twee verschillende ervaringen oproepen en dat zorgt meteen voor een speels effect. Naar links begeef je je naar de twee logeerkamers, de wasplaats en de doucheruimte. Een ruime kastenwand flankeert de lange muur. De eerste kast- deur kan dienst doen als gewone deur waardoor deze privé-vertrekken als het ware afgesloten worden van de inkom. Zo maak je een perfecte onthaalruimte om je gasten te ontvangen. Tot deze hal behoren een gastentoilet en een vestiairekast die meteen een eerste eyecatcher is. Deze kast in kern- gerookte eik werd speciaal versneden. Een matte vernis volstond om de natuurlijke kleurschakeringen van het hout helemaal tot hun recht te laten komen. De handgreep werd gelakt in ‘Gunsmoke’, een eigenwijze twist die voor herkenning zorgt in de rest van het interieur, maar het toch een subtiel tikkeltje anders maakt. De handgrepen van de deuren zijn met brons afgewerkt en een eigen ontwerp van de interieurarchitecte. De kerngerookte eik speelt ook de hoofdrol in het gastentoilet. De lavabo in Onyx licht op door een slimme plaatsing van een lichtpunt. Zelfs een toiletbezoek is hierdoor een belevenis op zich.

 

Maximale connectie met de zee

De ruimte die tenslotte alles verbindt is de leefruimte met keuken en bijkeuken. Zij profiteer t van het weidse zeezicht. Een stalen deur in doorzichtig glas met opnieuw de eigen ontworpen deurgrepen nodigt meteen uit. De interieurarchitecte houdt van ruimte en dat is dan ook het gevoel dat er meteen overheerst. In elk hoekje heb je een maxi- male connectie met de zee. De rustige materialen en kleuren leveren een instant vakantiegevoel op. De eerste aanblik openbaart een gezellig zithoekje voor de gashaard en aansluitend een salon. Het sfeervolle zithoekje kreeg een polyvalente functie en laat toe om te aperitieven met gasten of gewoon een boek te lezen. Ook de verlichting versterkt het gezelligheidseffect met een dimbare lichtlijn. Een sokkel in keramisch materiaal met marmerlook loopt net boven het parket over de ganse lengte door en verbindt het aperohoekje met het salon dat opgesteld staat rond het tv-toestel. Als tv-toestel koos het bouwkoppel voor een Loewe met Oled technologie. Oled staat voor Organic Light-Emitting Diode en is een display-techniek die dunnere schermen mogelijk maakt. Daarnaast verbruiken ze minder stroom, bieden ze een hoger contrast. Dit premium-toestel pakt dus niet alleen uit met een minimalistische vormgeving, maar ook met de nieuwste beeldtechnieken en andere technische snufjes zoals een zelf te programmeren afstandsbediening.

Voor dit kwaliteitstoestel gingen ze langs bij Verfaillie Bauwens. Dit familiebedrijf is al meer dan 50 jaar de referentie voor alles wat elektronica betreft. Ze hebben dan ook een heel uitgebreid gamma van verschillende kwaliteitsmerken. Hun service en een sterke dienst na verkoop zijn troeven die het ganse team uit- draagt. Naast advies, staan ze in voor de levering, plaatsing en aansluiting van alle toestellen.Voor ons bouwkoppel verzorgden ze de levering en de aansluiting van het tv-toestel in de leefruimte, de installatie van een design tv in de slaapkamers, de uitbouw van een surroundsysteem met luidsprekers van Bose en de aansluiting van alle producten op het Wifi-netwerk. Voor een allround audio-ervaring tekende een specialist van Verfaillie Bauwens een volledig raamwerk uit voor de integratie van verschillende luidsprekers op diverse plaatsen en een bijpassend bekabelingsplan. Extra features die hierbij opgenomen werden zijn onder andere dat ze de inbouwluidsprekers allemaal apart kunnen regelen en dat ze ze kunnen instellen per woon- zone via een applicatie op tablet, smartphone of pc. Het audiosysteem in de leefruimte met surroundbeleving zorgt voor een unieke tv-ervaring en laat de bewoners optimaal genieten van een cinemagevoel. Dankzij de totaalaanpak van Verfaillie Bauwens werkt de elektrospecialist de wensen van de klant volledig op maat uit en blijven ze ook steeds nadien ter beschikking van hun klanten.

 

High end maatwerk

Het middelste deel van de leefruimte wordt opgevuld door een ovalen tafel en zes stoelen. De texturen en het kleurenpalet van de meubels zijn zorgvuldig geselecteerd en passen helemaal in een sfeer van rust, warmte en gezelligheid. De keuken neemt de volledige zijwand in en werd loodrecht uitgewerkt op de voorzijde van het appartement. Zo genieten ze ook in de keuken ten volle van het zeezicht. De keuken is qua materialen een mix van de keramische steen in marmerlook en de kern-gerookte eik. Omdat de keuken deel uitmaakt van de leef- ruimte was een rustgevende insteek belangrijk. Het keukenblok met een bargedeelte als uitloper, kreeg daarom kasten en lades met binnenladen zodat de buitenkant een sereen geheel is. Ook alle toestellen en de dubbele koelkast zitten verborgen achter kastdeuren.

Alles is naadloos en minutieus uitgewerkt tot in het kleinste detail. Dit high end maatwerk is de verdienste van Windels Totaalinrichting. Zij verzorgden overigens alle maatwerk in het appartement. De perfecte uitwerking van het ontwerp van de interieurarchitecte verraadt een hoog niveau van vakmanschap en ervaring. Projecten met een hoge moeilijkheidsgraad schuwen ze niet, integendeel. “Alle complexe projecten zien we als een uitdaging en nemen we met plezier aan omdat we daar net het verschil kunnen maken”, zegt zaakvoerder Jurgen Windels. Al sinds de opstart in 2006 ligt hun focus op complexiteit, kwaliteit en creativiteit in maatwerk. Intussen werken ze met 17 gedreven medewerkers. Dankzij dit competent team van specialisten groeiden ze uit tot een gewaardeerd partner van verschillende architecten. Ook Katty Ghekiere zweert bij de samenwerking met deze specialist in maatwerk. Een van hun troeven is dat ze toonaangevend zijn in hun branche en meedenken met de klant.“We volgen trends op en zoeken steeds naar de meest optimale en innovatieve oplossingen op de markt”, vertelt de zaakvoerder.“Hierdoor bouwen we bovenal unieke interieurs met verfijnd maatwerk waarmee we elke ruimte zo efficiënt en comfortabel mogelijk inrichten”. Een belangrijke meerwaarde is dat ze quasi alle expertise in huis hebben en beschikken over een uitgebreid machinepark. Ze voeren opmetingen uit op de werf, gieten dit in een 3D-ontwerp, staan in voor de productie in eigen atelier, installeren het interieur en verzorgen de werfopvolging.Windels Totaalinrichting onderscheidt zich hierbij op vlak van kwaliteit, afwerkingsgraad, expertise en service. Het detailwerk in de keuken zit hem onder meer in de symmetrie van de kastlijnen, het uitgepuurde licht in de tabletten, de naadloze verwerking van de keramische achterwand en de hierin verwerkte schakelaars zodat die bijna onzichtbaar zijn. Een unieke blikvanger is het bijkeukentje dat van de rest van de keuken gescheiden wordt door een stalen deur in transparant glas. Ideaal als bargedeelte of als extra bergruimte. Hier staat ook een wijnkoelkast van Liebherr. Dit huishoud- gammamerk bestaat als sinds 1949 en richt zich vooral op koelen, vriezen en het optimaal bewaren van wijn. Zij staan voor kwaliteit, design en innovatie en dat geldt ook voor hun wijnkoelkasten. Terwijl men vroeger een wijnkoelkast in de berging of garage plaatste, mag die nu ook gezien worden. Hier speelt Liebherr op in met een uitgesproken elegant design dat opvalt. Om goede wijn langere tijd te bewaren is een wijn- koelkast een must-have voor elke wijnliefhebber. Als koel- en vriesspecialist ontwikkelt Liebherr voortdurend nieuwe oplossingen voor meer koelcomfort, bedieningsgemak en energie- besparing. Hun wijnkoelkasten garanderen dan ook een trilling- vrije omgeving en zijn onder andere uitgerust met houten leggers die via telescopische geleiders uitschuifbaar zijn. Een geïntegreerde FreshAir koolfilter zuivert de circulerende lucht en verwijdert onaangename geurtjes. De wijnklimaatkast die het bouwkoppel koos is er een met een nishoogte van 178 cm, goed voor het bewaren van 83 flessen wijn met Bordeaux-formaat.Typisch voor dit model zijn de gescheiden temperatuur- zones. Zo kan zowel rode als witte wijn onafhankelijk van elkaar en op drinktemperatuur bewaard worden. Deze wijn- koelkast is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, zwart, wit of custom. Dankzij de glasdeur met TipOpen functie heb je geen hinderlijke handgrepen en heb je een heel strak effect dat hier in deze bijkeuken ook prima staat. Bovendien is de deur voorzien van een Uv-filter zodat de wijnen niet beïnvloed worden door eventueel zonlicht. De ingebouwde ledverlichting in elke wijnsafe tenslotte is aan te passen qua lichtsterkte zodat je tegelijk een extra sfeermaker hebt.

Als we de keuken achter ons laten, openen we de deur die ons leidt naar de privévertrekken van het bouwkoppel. Dat de interieurarchitecte contrasten durft leggen die je niet zou verwachten is ons al opgevallen. Overal verrast ze met een kwinkslag en dat is voor de masterbedroom, die zich voltrekt als een luxueuze hotelsuite, zeker niet anders. Het eiken parket die doorloopt in het ganse appartement wordt hier onderbroken door de keramische steen voor de badkamer en zacht wit tapijt in de dressing en het slaapvertrek. De badkamer is luxueus ingericht met een zalig ligbad, een dubbele wastafel in keramische steen en een inloopdouche. Het kranenwerk in brons geeft ook hier die extra touch en slaat een onrechtstreekse link met de bronzen deurgrepen en -klinken. Een licht doorschijnend gordijn zorgt voor een scheiding tussen de badkamer en het slaapgedeelte. Ook hier eisen de details alle aandacht. Zo zijn de nachttafels een eigen ontwerp van de interieurarchitecte.

 

Verrassend lichtspel

Ook de verlichting speelt een belangrijke rol in het totaal- interieur. Een uitgebreide lichtstudie van de interieurarchitecte resulteert in een heerlijke mix van armaturen, lichtbalkjes, spots, enz.“Ik hou van een spanningsveld in de verlichting”, vertelt Katty. “Een subtiele manier van verlichten is belangrijk. Verlichting mag decoratief zijn maar niet overheersend”. De schakelaars zijn van het merk BTicino. Living Light Air is de dunste lijn van BTicino. Deze marktleider van laagspanningsapparatuur staat symbool voor topkwaliteit, technologie en ontwerp. Design in combinatie met hoogstaande technologie is hun referentiepunt voor ondermeer residentieel gebruik. Eigen aan BTicino zijn de specifieke inbouwdozen die horizontaal gemonteerd worden en die toelaten om heel modulair en compact te werken. Zo heeft het bouwkoppel een vrije keuze welke functies ze op één plaats willen combineren. Dat gaat van de bediening van lichtpunten tot een laadpunt voor een smartphone.“Door deze compacte uitvoering bundel je heel wat functies zonder dat dit afbreuk doet aan de esthetiek van een interieur”, klinkt het bij BTicino. Speciaal voor deze lijn introduceerde BTicino zelfs een aantal nieuwe afwerkingen, zoals Soft of Brushed zodat de schakelaars nog beter aansluiten bij de hedendaagse interieurtrends. Er bestaan drie standaardkleuren: zwart, wit en grijs. Deze laatste gaat als het ware op in de ruimte en etaleert een heel discrete en gestileerde afwerking. Hoewel ze hier kozen voor deze laatste uitvoering, merken ze bij BTicino dat vooral zwart in opmars is. Dat BTicino een trendsetter is op vlak van designschakelaars bewijst ook hun allernieuwste lijn ‘Living Now’. Hiervoor stapten ze volledig af van het traditionele schakelaars-principe en combineerden ze een minimalistisch design en geometrische precisie met slimme functies en bedieningen. Vlak, minimalistisch en full touch zijn dan ook de kernwoorden van deze nieuwste ontwikkeling. Een mooi staaltje innovatie waarmee ze zich niet alleen onderscheiden van de concurrentie, maar het leverde hen vorig jaar ook de prestigieuze IF Design Award op.

De spanning tussen materialen en kleuren, het spelen met licht, een subtiele knipoog hier en daar en een ingenieuze detaillering roepen een non-stop vakantiegevoel op. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het bouwkoppel hier de rust vindt die ze zoekt.

 

Met dank aan:

Katty Ghekiere
Het Seminariegoed 31
8800 Roeselare
t. 0478 29 77 44
kattyghekiere@telenet.be

 

Windels Totaalinrichting
Deerlijkstraat 55
8570 Vichte
t. 056 49 36 83
ww.windels-totaalinrichting.be

 

Verfaillie Bauwens
Lippenslaan 225
8300 Knokke
t. 050 60 58 70
&
Kortijksestraat 356
8020 Waardamme
t. 050 28 84 86
www.verfaillie.com

 

Liebherr
Assesteenweg 117:5
1740Ternat
t 02. 456 00 25
www.Liebherr.be

 

BTicino
Steenkoolkaai 10
1000 Brussel
t 02. 719 17 11
www.bticino.be