TOP

De Verborgen Tuin

Nu meer dan ooit beseffen we hoe heerlijk het wel niet is om met vrienden of geliefden op restaurant te gaan. Niets overtreft het gevoel van in een gemoedelijke sfeer te genieten van lekker eten en drinken. En dat is precies wat Chef Steven Van Snick en zijn partner Saar Gysels met De Verborgen Tuin bieden. Oorspronkelijk in Geraardsbergen leidde dat al
snel tot een Michelinster. En waar die bij de verhuis naar Waasmunster nog vrijwillig werd afgestaan, brandt de ambitie terug als voorheen.

Maar ze verlangen niet terug naar alles. Steven: “Het is een bewuste keuze geweest om te downsizen. Saar en ik doen het deze keer alleen. 25 in plaats van 40 couverts maar geen stress meer over personeel. Als chef wil ik namelijk elk gerecht geproefd hebben voor het de keuken uitgaat. Toen we startten in Waasmunster hadden we nog vijf mensen in dienst en dan is dat onmogelijk. Ik ben destijds ook alleen begonnen en zo heb ik mijn ster binnengehaald. Ik hoop op een gelijkaardig scenario nu.”

De Verborgen Tuin staat voor een inventieve en eerlijke, seizoensgebonden keuken. “Ik werk enkel met topproducten, daar wijk ik niet van af. Langoustines bijvoorbeeld komen uit Bretagne waar de kwaliteit beter is dan uit de Noordzee. Je zal bij mij ook niets op je bord vinden dat je niet meer herkent. Producten moeten centraal staan. Verder probeer ik wel innovatief en inventief tewerk te gaan om unieke combinaties te creëren met een goede balans. Je kan mij omschrijven als een selfmade man. Ik ben niet iemand die voortdurend in kookboeken snuistert en plagieert. Ik maak mijn eigen seizoensgebonden keuken en ga daarin meer op mijn gevoel en ervaring af. En dat blijkt een succesvolle formule.”

Steven volgde een opleiding in Ter Duinen in Koksijde en in de hotelschool in Oostende vooraleer ervaring op te doen in de voormalige sterrenzaak Deboeverie in Gavere en in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Toen het pand in Geraardsbergen vrijkwam, zag hij meteen de mogelijkheden voor zijn eigen restaurant. Achter het gebouw lag een prachtige tuin verborgen en daarmee lag ook de naam voor zijn restaurant voor de hand. In Waasmunster is die meer bescheiden, al grenst het aan een mooi kasteeldomein. Steven gaat ook graag in de buurt wilde kruiden plukken in het bos die hij in zijn gerechten verwerkt.

Nu ze de rust en vrijheid teruggevonden hebben, zijn ze klaar om opnieuw vol voor een bekroning te gaan. “We willen heel graag opnieuw een ster behalen. Eens je op dat podium hebt geacteerd, is het moeilijk om daar niet meer op te staan. Nu alle zorgen van de baan zijn, gaan we ons daar 100% voor inzetten. We hebben er vertrouwen in en vooral veel goesting om onze klanten te blijven verwennen. Hoe we dat doen, mag iedereen zelf komen ontdekken.”

www.deverborgentuin.be