TOP

Le Creuset

Waarschijnlijk heb ook jij ‘een Le Creuset’ in huis: een dieprode braadpan of oranje stoofpot, een paarse mok of pastelblauwe theepot. Een veelheid aan kleuren, dat is wat de collecties van Le Creuset in de eerste plaats speciaal maakt: elk product is een interieurobject op zich. Daarnaast is het een garantie op kwaliteit en duurzaamheid. Al sinds 1925 produceert het Franse merk geëmailleerd gietijzeren kookgerei dat de tand des tijds weerstaat en generaties overstijgt. En elk jaar wordt het assortiment nog uitgebreid en vernieuwd, geïnspireerd door wat hip, hot en trendy is. Ook voor 2020 staat er weer heel wat lekkers op het menu.

 

Naar goede gewoonte speelt Le Creuset dit jaar in op wat er leeft in de interieur- en lifestylewereld. Japanse invloeden zijn overal merk- baar, wat de eigen ontwerpers niet is ontgaan. Begin 2020 werd met Zen Kitchen een opwindende nieuwe voorjaarscollectie gelanceerd. Ze laat zich leiden door de Japanse cultuur en brengt je vanuit je eigen keuken naar het land van de rijzende zon.“Zen Kitchen is een antwoord op de chaos van het moderne leven”, vertelt Countrymanager Belux Ariane Dumortier. “In deze drukke tijden zijn we meer dan ooit op zoek naar rust, kalmte en welzijn, ook in de keuken. Deze collectie laat zich inspireren door neutrale tinten en natuurlijke elementen die typerend zijn voor Japan. Via producten, kleuren en recepten nemen we mensen mee in de wereld van hun keuken en vertellen hoe ze thuis zelf kunnen genieten van de authentieke geuren en smaken van het land.”

 

In navolging van Zen Kitchen, introduceert Le Creuset ook een aantal nieuwe kleuren. Zo is er Shell Pink, waarvan het zachte kleurverloop refereert aan het natuurlijke, glinsterende kleurenspel van een zeeschelp. Ariane Dumortier: “Je kan de kleur vergelijken met eeuwenoude schelpen die men wel eens vindt op tropische stranden. Ze is in de eerste plaats heel rustig en subtiel, maar gebruik je ze in contrast met don- kere tinten dan springt ze er plots helemaal uit.” Daarnaast is er Inkt, een geraffineerd en diep donkerblauw, dat een klassieke toets in de keuken brengt. “Deze kleur is tijdloos en heel leuk om te gebruiken in combinatie met lichte kleuren: dan krijgt het donkere blauw plots de eigenschap om eten fris en kleurrijk naar voren te brengen.”

 

Shell Pink is ook terug te vinden in de Calm Collection. Daarvoor stak Le Creuset een aantal aardewerkklassiekers in een nieuw jasje van zachte pastelkleuren. “Zoals de naam het zegt, brengen de kleuren een gevoel van rust en ontspanning in je keuken. De Calm Collection is verkrijgbaar in praktische sets van vier stuks in een speciale verpakking, wat het een perfect cadeau maakt als het straks Moederdag is.”

 

Nog meer Japans geïnspireerd en exclusief in Le Creuset Brand Stores verkrijgbaar: de nieuwe limited edition collectie HEX, die draait om de zeshoek. Deze hexagoon symboliseer t in de cultuur van hetVerre Oosten een lange levensduur en rijkdom, precies waar ook Le Creuset voor staat. De collectie met zijn zeshoekige ornamenten is niet alleen een eyecatcher van jewelste, maar ook gemaakt om levenslang mee te gaan.

 

Minstens even belangrijk als het esthetische aspect is uiteraard de kwaliteit. Sinds 2020 wordt de basisconstructie van elke pan nu omhuld door een versterkte antiaanbaklaag, waardoor deze nog langer meegaat. “De nieuwe pannen zijn geschikt voor alle hittebronnen: van inductie tot de oven, grill en vaatwasser”, aldus Ariane Dumortier. Beginneling in de keuken, avontuurlijke foodie of professional: er is ‘een Le Creuset’ voor iedereen.