TOP

Natuursteen Doker

De terugkeer naar natuurlijke materialen voor de bouw en inrichting van een woning kent al jaren een flinke bloei. Zo is de toepassing van natuursteen – hoewel altijd al een vaste waarde in de bouwsector – uitgebreid naar een groot gamma aan toepassingen.Niet alleen voor de verfraaiing van een gevel of als vloerbedekking, maar ook als werkblad, tafel, massieve gootsteen of decoratiestuk. Vooral arduin, graniet en steeds meer marmer worden zowel binnen als buiten gebruikt, volgens hun specifieke eigenschappen. Dankzij de natuurlijke vorming en de plaats waar de steensoort werd ontgonnen, zijn geen twee soorten dezelfde. Het verwerken ervan vergt dan ook een ambachtelijke kennis en ervaring. Gevormde en ervaren steenhouwers zijn steeds schaarser aan het worden. In Wijnegem is Natuursteen Doker al acht jaar een begrip op dat vlak.

 

Zaakvoerder en meewerkend patroon Murat Döker leerde de stiel van het steenkappen bij verschillende bedrijven in Nederland en zit intussen al achttien jaar in het vak. Hij weet dus waarover hij spreekt wanneer het om natuursteen gaat. ‘Arduin, graniet en marmer hebben elk hun eigen karakteristieke eigenschappen en toepassingen. Denk maar aan de boord van een zwembad in blauwe hardsteen, een granieten keukenblad of een marmeren vloer voor de badkamer. Dat en nog veel meer kunnen wij op maat maken, leveren en plaatsen. Niets is bij ons onmogelijk, zolang het de beperkingen van de steensoort niet overtreft.’ Zo kan je bij Natuursteen Doker terecht voor het kleinste tot het grootste project. Een gegraveerde naamplaat, een decoratief stuk graniet als nachttafel, een terrastafel, een marmeren bekleding voor de openhaard of stijlvol en met de hand gefrijnde arduinen traptreden. Niet alleen het soort steen kan een ruimte net dat extra cachet geven, ook de afwerking ervan draagt bij tot de esthetiek ervan. Gefrijnd, gepolijst of gebrand…. voor elke toepassing bestaat de juiste techniek. Zo zijn gezoete stenen beter geschikt voor de badkamer omdat ze slipgevaar voorkomen. Ook de randafwerking kan op verschillende manieren gebeuren: recht, schuin, afgerond, met papegaaien- of visbekaansluiting, met een waterkering of in verstek.

 

De verwerking van blauwe hardsteen is de specialiteit bij de firma van Murat. ‘Onze arduin is afkomstig van Carrières du Hainaut®, een gerenommeerd bedrijf in Zinnik. Belgische arduin is van topkwaliteit en geeft op termijn geen roestvlekken zoals de goedkopere Chinese variant. Hij is bijzonder geschikt voor buitengebruik om- wille van zijn vorstbestendigheid en stevige structuur. Deze arduin zal niet barsten of afbrokkelen ten gevolge van temperatuurschommelingen. Een bijkomend voordeel van dit Belgische product is dat we op die manier ook de lokale economie onder- steunen.’

 

Met referenties als de vijverranden voor een ziekenhuis in Ukkel tot een authentieke restauratie van de trappen in een oude abdij bent u hier aan het juiste adres voor elk project. Alles wordt in eigen huis verzaagd en afgewerkt en desgewenst geplaatst. Dankzij een up-to-date machinepark en de vakkennis van zowel de zaakvoerder als de medewerkers wordt een snelle service gegarandeerd tegen een meer dan concurrentiële prijs. Een bestelling kan na een week worden opgehaald en een op maat gemaakt keukenblad met uitsparingen voor toestellen en randafwerking naar keuze wordt na opmeting binnen de twee tot drie weken bij u thuis geplaatst. Op dit ogenblik wordt er gewerkt aan een nieuw atelier en showroom die dit najaar volledig klaar zullen zijn.

 

Natuursteen Doker
www.natuursteendoker.be