TOP

Hof Ter Hulst

Heerlijke seizoensgerechten op een zalig terras

Hof Ter Hulst garandeert al achttien jaar culinair genieten tegen een betaalbare prijs. Op zonnige lente- en zomerdagen worden de gerechten geserveerd op het prachtig aangeklede terras met schaduwvoorziening. Ook handig bij een plotse plensbui. Op mindere dagen en in de herfst en de winter biedt het stemmige interieur plek voor twintig tot vijfentwintig couverts per service. De oude hoeve in Hulshout werd klassevol verbouwd en combineert een klassiek interieur met hedendaagse accenten.

 

Internationale culinaire ervaring

Gasten uit alle hoeken van het land, en zelfs uit Parijs, schuiven maar wat graag bij chef Johan Schroven aan tafel. Geen wonder, als u weet dat hij als kind al dol was op koken en jarenlang waardevolle ervaring opdeed in toonaangevende restaurants. Hij leerde het vak namelijk liever ‘on the field’ dan aan een klassieke hotelschool. Dat bracht hem van Scholteshof, toen onder de strenge leiding van Roger Souvereyns, naar Alain Ducasse in Monaco. Daarna werd hij verder ingewijd door Michel Guérard in de Landes en door Philippe Rochat en Benoît Violier in Zwitserland. Sindsdien bleven Johans passie en toewijding alleen maar toenemen. Na nog een kleine omzwerving in Luxemburg was de autodidactische chef klaar om zijn eigen zaak op te starten. In 2002 was het zover. Amper zes maanden later werden zijn inspanningen bekroond met een Michelinster.  

De beste ingrediënten, van zo dichtbij mogelijk

Koken met de seizoenen is (eco)logischer en brengt vanzelf variatie in het menu. Chef Johan houdt zich ver weg van trends maar daagt zichzelf elke dag uit om creatief te zijn met wat er op dat moment voorhanden is. In de zomer bereidt hij dus geen boerenkool of spruitjes maar gaat volledig voor Provençaals en mediterraans. Ingrediënten haalt hij in de mate van het mogelijke uit de buurt. Op voorwaarde dat het topstreekproducten zijn, zoals de Mechelse koekoek. De boer achter de hoek levert asperges, witlof en schorseneren uit volle grond. De hopscheuten komen uit Opdorp en de verse kruiden uit eigen tuin. Tomaten worden ingevoerd uit het zuiden van Frankrijk, omdat ze daar lekker veel zon krijgen. Ook voor de aangepaste wijnen blijft Johan in Europa: vooral Frankijk, Spanjeen Italië en een klein beetje Duitsland. Enkele Zuid-Afrikaanse flessen vormen de uitzondering.

 

Befaamde mouclade van bouchotmosseltjes

Naast een origineel seizoensmenu tovert chef Johan ook elke zes weken een ander, niet teversmaden degustatiemenu en een verzorgd zakenlunchmenu tevoorschijn. Volledigvegetarisch genieten is ook mogelijk, als je die wens twee dagen vooraf aankondigt. Uiteraard kan u ook à la carte eten. Waar veel klanten speciaal voor naar Hulshout afzakken is de met veel zorg bereide mouclade van bouchotmosseltjes.

 

Van romantische tête-à-tête tot familiefeest of vergadering

Genieten kan in klein gezelschap of in groep. Voor dertig tot veertig personen reserveert chef Johan graag het volledige restaurant voor u. Ook een meeting met lunchpauze of een diner achteraf bij Hof Ter Hulst is mogelijk. Het restaurant beschikt over een volledig uitgeruste en aangename vergaderzaal. Het vaste en geroutineerde team zorgt voor een warme en professionele bediening en maakt mee een onvergetelijke ervaring van uw degustatie.

 

Hof Ter Hulst
www.hofterhulst.be