TOP

De Boomhut

Mama’s en papa’s (in spe) kijken en kiezen naar hartenlust in de showroom van De Boomhut in Geel. Tweeduizend vierkante meter meubels, decoratie en accessoires voor de allerkleinsten en de al wat groteren, dat is niet niks. Eigenaar Jim Govaerts: “Mijn vader runde 35 jaar een algemene meubelwinkel. De Boomhut bestaat als speciaalzaak ondertussen ook al 19 jaar. Ik wilde graag één ding heel grondig doen. In België zijn we uniek qua grootte, aanbod en aanpak. Ik ben nog elke dag blij met mijn keuze.”
De Boomhut heeft alle topmerken in huis maar biedt gepersonaliseerde oplossingen voor elk budget. Klassiek, tijdloos, design… De mogelijkheden zijn onbeperkt. “In onze tijd vlogen kinderen als straf naar hun kamer. Vandaag is het een volwaardige leefruimte. Die hoort leuk en knus te zijn. En gaat liefst mee van bij de geboorte tot dochter of zoon jongvolwassen is. Dankzij ons meegroeiprogramma’s kan een kamer slim en aangenaam uitbreiden. Met bijvoorbeeld een bureau, een boekenkast en geïntegreerde multimedia. We zijn gespecialiseerd in exclusievere gamma’s en maatwerk maar hebben ook compacte budgetkamers. We gaan een pak verder dan de gemiddelde aanbieder.”
“Natuurlijk leven we ons graag uit met de inrichting van een hele grote kamer. Maar meer en meer jonge gezinnen wonen nu een pak kleiner dan vroeger. Een bescheiden ruimte met liefde mooi en handig aankleden geeft ook veel voldoening. Als ervaren adviseurs kijken en denken we wakker mee. Voor meer ingewikkelde projecten maken we vooraf 3D-tekeningen.” Kortom: kamers van twaalf in een dozijn vind je hier niet. Wel precies dat wat je zoekt, in een degelijke kwaliteit. Dankzij het inzicht van het ganse team, en dankzij het aanbod van straffe fabrikanten. Zij leveren prachtmodules met enorm veel vrijheid. Zo stel je sommige kinderkamers samen zoals een keuken: van de gewenste hoogte en indeling van de kasten tot de kleur van de handgrepen.
De leveranciers worden zorgvuldig gekozen. Kwaliteit, veiligheid en originaliteit zijn de normen. “Op internationale beurzen ligt de hele wereld open, maar wij werken het liefst samen met Europese partners. Voornamelijk Italië, Duitsland en – voor massieve meubelen en bedden die ombouwbaar zijn tot hoogslaper of stapelbed – Denemarken. De puur Scandinavische look bereikte zijn top maar is nog steeds in. Hout is aan een comeback bezig, al dan niet gecombineerd met wit. Bamboe, jungle en safari worden populair. Felle kleuren gaan er wat uit. Wat ook opvalt: de vraag naar bedden van 1,20 tot zelfs 1,40 meter breed neemt toe.”
“Wij zijn onze eigen baas en hangen niet af van een keten. Ik werk samen met mijn vrouw en mijn schoonzus en tot voor kort ook mijn vader. Wij kennen onze klanten persoonlijk en vinden het belangrijk dat wensen en vragen rechtstreeks bij ons terechtkomen. Ook tijdens de coronacrisis stonden we klaar – via mail, chat en telefoon. Baby’s laten immers niet op zich wachten … Veel van onze bezoekers vinden vooraf inspiratie en informatie via de website www.deboomhut.be.” Ook de webshop draait op volle toeren, voor geboortelijsten, kinderwagens, het schattigste behangpapier ooit en nog veel meer. Kamer gekozen? Dan biedt De Boomhut je full service, levering en montage inbegrepen.
De Boomhut
www.deboomhut.be