TOP

Cools Tuinaanleg

Welkom in Kalmthout, de prachtige kleine gemeente in de Kempen met als slogan: “Als je van natuur houdt”. En als je van natuur houdt, dan zie je dat liefst ook vertaald in je eigen tuin. Zo ging het toch bij de bouwheer van de prachtig, volledig heraangelegde tuin in Kalmthout. Ze gingen hiervoor in zee met Cools Tuinaanleg uit Essen, al 40 jaar lang gespecialiseerd in zowel ontwerpen, aanleggen als onderhouden van tuinen en zwemvijvers. Een zwemvijver werd er in deze tuin in Kalmthout niet gelegd, maar het resultaat is er daarom niet minder om. Twee adembenemende siervijvers vangen het oog meteen, en worden omringd door prachtig groen, rust en gezelligheid.

 

Totaalaanleg

“Toen dit koppel een nieuwe woning kocht, dachten ze meteen aan ons om de tuin te plannen en aan te leggen”, vertelt Griet Cools, zaakvoerster van Cools Tuinaanleg. “Samen met hen hebben we na het eerste gesprek een totaalplan uitgetekend en uitgewerkt, inclusief het verwijderen van het bestaande overdekte zwembad achteraan in de tuin. Die totaalaanleg biedt een grote meerwaarde voor onze klanten: ze hebben één aanspreekpunt en kunnen dus ontspannen toekijken hoe hun tuin wordt gerealiseerd.”

 

Unieke begroeiing

“Deze planningsfase neemt standaard toch zo’n drie maanden in beslag, ook bij deze realisatie. Elk detail telt immers: het blijft een tuin waar je in de toekomst veel tijd in spendeert. De uitwerkingsfase hangt af van wat er gevraagd wordt: hoe groot is het project? Hoeveel moet er verhard worden?” Wat in dit project meteen opvalt, is de beplanting. “We hebben hier op een terrein van 6 hectare een mooi assortiment bomen staan die we gebruiken bij de aanleg van tuinen. Onze klanten kunnen ter plekke de perfecte boom voor in hun tuin komen bekijken en kiezen. De belangrijkste factoren voor de keuze zijn vaak de vorm en het karakter van de boom. Hier werd er gekozen voor aparte solitaire bomen en vrij unieke planten. De bouwheer is nu in blijde verwachting tot ze volledig in bloei staan”, lacht Griet.

 

Vakantie in eigen tuin

Zelf ook interesse in het (her)aanleggen van je tuin of installeren van een zwemvijver? Je bent niet alleen. “Sinds de crisis losbarstte, krijgen we enorm veel aanvragen binnen voor zwemvijvers. Het lijkt erop dat mensen nog meer belang zullen hechten aan hun eigen tuin. Nog een zwemvijver aanleggen deze zomer is helaas niet meer mogelijk, maar we merken toch ook al een mentaliteitswijziging en veel aanvragen voor de verdere toekomst. Dat de zwemvijvers daardoor in opmars zijn, is logisch: een zwemvijver kost ongeveer evenveel als een degelijk zwembad en kan ook met warmtepomp gebouwd worden, maar is een stuk goedkoper in onderhoud. Een puur ecologische zwemvijver werkt immers met een natuurlijk zuiveringsproces en geen chemische producten, waardoor je met een minimum van onderhoud het hele jaar door een mooie waterpartij in je tuin hebt”, besluit Griet.

 

Cools tuinaanleg
www.coolstuinaanleg.be