TOP

Restaurant Arenberg: gastronomisch genieten in een historisch kader

Restaurant Arenberg is een vaste en bekende waarde in het culinaire land- schap, een plek waar gasten heen gaan om zonder zorgen te genieten van top- gastronomie en gastvrijheid. Het restaurant ligt genesteld op een domein van 6ha te midden van het groen, op een boogscheut van het centrum van Leuven en vlakbij het kruispunt van de snelwegen E40 en E314. De gebouwen van Arenberg hebben een rijke geschiedenis: tijdens de 17e eeuw behoorde het domein tot het Jezuïetenpachthof en een eeuw later werd het eigen- dom van de Hertog van Arenberg, aan wie het zijn huidige naam nog steeds ontleent. Na de Eerste Wereldoorlog werd het goed ingewonnen door de Belgische Staat, om later te gaan dienen als kalfskwekerij en paardenmanège. In 1996 kreeg het pand zijn definitieve bestemming wanneer Iris en Lieven Demeestere er, na een grondige renovatie, hun restaurant Arenberg openden.

De missie van Iris en Lieven was van in het prille begin duidelijk: ze wilden hun gasten laten genieten van een uitmuntende keuken en service in een modern doch historisch kader. Waarden als creativiteit, inventiviteit, perfectie en organisatie zijn de belangrijkste drijf- veren waarmee het team dagelijks te werk gaat. In al Lieven’s creaties staan de eerlijkheid en eenvoud van de gebruikte ingrediënten centraal, wat resulteert in verfijnde, lichte en creatieve gerechten. Een aanpaste en met zorg samengestelde wijnkaart verrijkt de

culinaire ervaring verder. Die passie en inspanningen werden al snel beloond door een Michelinster in 2001, waarna nog heel wat andere gastronomische bekroningen volgden. Lieven Demeestere is bovendien voorzitter van de ’33 Master- chefs of Belgium’ en lid van de “Disciples d’Auguste Escoffier”.

Arenberg is niet alleen een geliefde locatie voor fijnproevers en privéfeesten, ook zakenlui brengen graag een bezoek aan het rustige en discrete kader met ruime privéparking. De diversiteit aan gastronomische formules en menu’s zorgt ervoor dat aan elke klantenwens voldaan kan worden. Tijdens de week biedt het flexibele “menu à la carte” met 3 gangen naar keuze een goede optie aan zij die licht willen eten tegen een vaste prijs. Fijnproevers die tijd hebben om uitgebreid te tafelen opteren dan weer graag voor het 4- of 5- gangenmenu “Arenberg”. Een ding staat vast: gasten kunnen binnen de voor hun beschikbare tijd ten volle genieten van een verfijnd menu met aangepaste wijnen. Een team van goed opgeleide medewerkers zorgt ervoor dat het onthaal en de service verzorgd en discreet verlopen.

 

Arenberg Restaurant
www.restaurantarenberg.be