TOP

Zwart is de trendkleur in de keuken

Een keuken is al lang niet meer de plek waar je alleen maar kookt en afwast.Vandaag is de keuken een leefruimte.Waar je eet, praat, lacht en leeft. Daarom benader je ze ook niet enkel functioneel, maar wil je er een warme en mooie plek van maken. Met aandacht voor esthetische details en een slimme inrichting. Ourea Kitchenware uit Gooik volgt de interieurtrends op de voet en biedt een gamma aan dat constant verandert in functie van die trends. En wie vandaag helemaal mee wil zijn in de keuken, kiest dan voor pikzwart.

 

De trend in keukenland is eigenlijk al langer uniform: kranen, kasten en spoelbakken in één kleur. Niet zo lang geleden was het nog wit, vandaag is het zwart. Maar dan écht zwart: geen gespikkeld antraciet, maar diepzwart. Daarom is Ourea Kitchenware in België de exclusieve verdeler van het Duitse Schock. Zij maken spoeltafels in een zwart kwartscomposiet. Binnen het gamma Cristadur® heb je de kleur Puro. Dat is zo zwart dat elk ander zwart er donkergrijs uitziet. Bovendien is het een heel zacht en aangenaam materiaal dat kras-, hitte- en zuurbestendig is. In een keuken is dat misschien wel de belangrijkste eigenschap.

 

Eigenlijk zijn er maar twee belangrijke criteria in een keuken: is het mooi om naar te kijken en is het onderhoudsvriendelijk? Alles wat niet aan die criteria voldoet, verdwijnt zonder pardon uit de catalogus van Ourea Kitchenware. “Wat mag je van onze producten zoal verwachten?” is volgens de groothandel dan ook de belangrijkste vraag die je moet beantwoorden. Bij een keukenbouwer staan mensen langer stil bij de keuze van elektrotoestellen dan bij de keuze van kranen of spoeltafels.Terwijl je die toch veel intenser gebruikt. Ourea Kitchenware maakt er de keukenbouwers die klant zijn bij hen geregeld op attent.

 

Ourea Kitchenware bestaat amper zes jaar, maar bouwde de afgelopen jaren wel een stevige reputatie op als het over keukeninrichting gaat. In het gamma vind je vandaag onder andere kranen, spoeltafels, zeepverdelers, achterwanden en verlichting. Van bekende merken als Franke, Grohe en Villeroy & Boch, maar evengoed van een aantal vernieuwende merken waar de groothandel uit Gooik exclusieve verdeler van is. Lanesto en ABK zijn twee designmerken die spoeltafels op een eigenzinnige, maar kwalitatieve manier benaderen. Zo maakt Lanesto spoelbakken in inox met een transparant gekleurde metaallaag erbovenop. Gunmetal is er de absolute topkleur, maar je hebt ook goud of koper. Het klassieke inox raakt zo stilaan af van zijn soms wat saaie imago.

 

ABK maakt dan weer stalen spoelbakken met een matzwarte geëmailleerde laag. Minimalisme ten top en tegelijk onderhoudsvriendelijk en krasbestendig. Zet er een zwarte kraan in roestvrij staal bij van het Italiaanse MGS en je hebt je eigen stukje elegante kunst in de keuken. Het is niet innoveren om te innoveren wat deze merken doen, maar duidelijk zoeken naar een verzoening tussen moderne architectuur en dagdagelijks gebruik. En als je naar het aanbod van Ourea Kitchenware kijkt, is dat iets wat ze ook begrepen hebben.

 

Ourea Kitchenware
Hoevestraat 25 – 1755 Gooik
t. 053 22 02 20 info@oureakitchenware.be www.oureakitchenware.be
Bezoek de belevingsruimte op afspraak: E. Poetoustraat 19, 9030 Gent (Mariakerke)