TOP

Claes Interieur: realisatie van elk binnenhuisproject

Al ruim dertig jaar realiseert Claes Interieur uit Mol het ene oogstrelende project na het andere. Dit familiebedrijf weet dan ook exact waar u de focus wilt leggen. Zaakvoerders Paul en Nick Claes, beiden interieurarchitect, streven enkel naar perfectionisme en kwaliteit. We spraken Nick over hun bedrijf en één van hun knappe projecten.

 

Zoals dat gaat bij echte familiebedrijven is het nooit lang zoeken naar een uitgesproken identiteit. Dat is bij Claes Interieur niet anders…Nick Claes: “Als familiebedrijf zijn er zeker een aantal zaken waarmee we ons onderscheiden. We werken steeds zeer klantgericht, daarom werken we ook niet met verkopers. Mijn vader en ik zijn de aanspreekpunten bij zowel de voorbereiding als de werken zelf en de na-service. Zo praten onze klanten steeds met iemand die echt verantwoordelijkheid draagt, maximaal betrokken is en over de juiste deskundigheid beschikt. Vrij uitzonderlijk is onze eigen lakkerij. Dit maakt ons behoorlijk flexibel in het vinden van esthetische en duurzame antwoorden op de eisen van elke klant. We overleggen ook liever iets langer, dan dat we een ondoordachte stap zouden zetten. De mogelijkheden zijn groot: modern of landelijk, totaalprojecten voor het volledige interieur of geïsoleerde projecten, vloeren/parket, badkamers, keukens, maatkasten… onze identiteit zal je in elk project terugvinden.”

 

Geen betere manier om deze woorden kracht bij te zetten dan met het belichten van een knappe recente realisatie. Claes nam de volledige interieurvormgeving van deze los- staande woning in handen. Nick Claes: “Het gaat hier om een moderne nieuwbouw waarbij vooral het evenwicht tussen strakke accenten en warme elementen werd bewaakt. Zulke opdrachten vormen altijd een leuke uitdaging. Bij het binnenkomen langs de voordeur zie je de hoogwaardige parketvloer. In de leefruimte valt meteen de doorkijkhaard op, dat de woonruimte van de keuken scheidt. Ook het mooi geïntegreerde natuursteen van de trap geeft deze ruimte extra grandeur.Wanneer we doorwandelen naar de keuken hebben we een groot eiland voorzien met een spoel- en kookfunctie. Het keukenblad bestaat uit Solid surface, een materiaal waarbij er geen naden nodig zijn ongeacht de lengte. Een dankbaar materiaal om mee te werken. Zo ook hebben we aan het eiland een zitruimte voorzien om gezellig te vertoeven. De dampkap hebben we ingewerkt in een mantel, samen met een stijlvolle verlichting. Ook de mooie achterwand van de keuken zorgt voor een strak geheel, zowel toestellen, ontbijthoek als de doorgang naar achterliggende ruimte krijgen hier plaats. Het guillotinesysteem zorgt ervoor dat de ontbijthoek steeds automatisch kan worden afgesloten. Boven vinden we de “master bedroom” met een volledig witte inloopdressing die uitkomt in de badkamer. Ook hier hebben we weer gebruik gemaakt van Solid surface en enkele houtaccenten. Kortom, het is hier aangenaam ver- blijven in een moderne woning met sfeervolle toetsen.”

 

“Bij Claes Interieur zorgen wij steeds voor een goede omkadering gedurende het hele project. We richten ons niet enkel op de praktische kant, maar houden ook rekening met de esthetiek. Samen met de klant streven we telkens weer naar een geslaagd eindresultaat. Dit huis illustreert mooi hoe wij vanaf de ruwbouw de hele inrichting voor onze rekening namen. Wanneer we hierbij kunnen samen- werken met andere (interieur)architecten, waar ik absoluut voor pleit, wordt zo goed als alles mogelijk.”

 

 

Claes Interieur
Mariëndal 5
2400 Mol
t. 014 31 19 64
www.interieurclaes.be