TOP

Spits Ivo: gestroomlijnd maatwerk met oog voor detail

Dit bijzondere interieurproject brengt ons naar de Antwerpse Kempen, tevens de thuisbasis van Spits Ivo NV, bouwbedrijf en schrijnwerkerij uit Heist-op-den-Berg. Deze dynamische onderneming, recent verhuisd en in volle expansie, stond in voor het maatwerk dat zich niet alleen onderscheidt door de hoogwaardige materiaalcombinaties, maar ook door de hoge afwerkingsgraad.Verfijning, en dit over de verschillende ruimtes heen die door het maatwerk naadloos in elkaar overvloeien. Een geslaagde visuele eenheid waarin je de hand van de meester herkent.

 

Dat het vakwerk van Spits Ivo aanspreekt, bewijst de groei van dit familiebedrijf in volle expansie. Nu zo’n 9 jaar geleden begonnen als bouwbedrijf, maar ondertussen uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 20 medewerkers dat een gesmaakt totaalconcept kan aanbieden: bouwen en verbouwen, maar ook schrijnwerk en interieurbouw in diverse stijlen. De nadruk ligt op gedetailleerd maatwerk, dit in combinatie met een uitmuntende service. Met een atelier dat uit zijn voegen barstte en nood aan een ruimere toonzaal, drong de verhuis naar een ander pand zich op. Dankzij de nieuwe locatie, eveneens in Heist-op-den-Berg, is Spits Ivo klaar voor de toekomst: een atelier van 1.500 m2 dat meteen werd uitgerust met enkele nieuwe machines waaronder een geautomatiseerde opdeelzaag die, samen met de geavanceerde CNC-machine, de verdere efficiëntie en het stroomlijnen van het werk ten goede komt. Het is de combinatie van gedegen vakmanschap en hightech machines die het hem doet.Verder biedt de nieuwe thuisbasis extra ruimte voor stockage en komt er een toonzaal met een mooi overzicht van wat er allemaal mogelijk is. Net trouwens als de nieuwe website, een bron van inspiratie met recente realisaties en een sterk staalkaartje van hun kunnen.

 

Elke woning en elk interieur van Spits Ivo is uniek, net als de personen die zich er helemaal in thuisvoelen. Dat is ook het geval voor dit project dat het begrip maatwerk naar een hoger niveau tilt. Het team van Spits Ivo stond in voor de realisatie van zo goed als alle maatwerk: keuken, haardmeubel, kastenwanden, bureau, eiken parket, binnendeuren, dressing en de badkamer- en toiletmeubels. Gevolg: een interieur dat oogt als een esthetische eenheid, over de verschillende ruimtes en zelfs verdiepingen heen. Beginnen doen we bij de maatkeuken, een exquis samenspel van witte laminaat en Fior Di Bosco. Deze natuursteen, waarvoor Spits Ivo samenwerkte met Bouwcenter Dils uit Hulshout, is net zo uniek als het keukenontwerp zelf. De ovens werden geïntegreerd in een plafondhoge kastenwand in zwartgebeitste eikenfineer. Dit volume werd voorzien van een discrete en pivoterende deur die toegang biedt tot de koele berging, trouwens net als de symmetrische zwarte wand aan de overzijde met een identieke deur naar de hal. Evenwicht brengt rust, en dat is hier niet anders.

 

De zwarte kastenwand van de keuken loopt achter het hoekje gewoon door in een haardmeubel, gerealiseerd in nauwe samenwerking met De Backer Haarden, met drie royale schuifdeuren. Hierachter gaat niet alleen heel wat bergruimte maar ook de tv schuil.Tot slot noteren we ook nog een bureau, tevens met kastenwand en zwevend tablet in zwarte eikenfineer. Op de bovenverdiepingen gaat men op hetzelfde elan door. Zo werd de master bedroom uitgerust met een riante dressing, deels open en deels uitgerust met plafondhoge fronten. Hier opteerde men voor een zwarte laminaat met nervenmotief die qua esthetiek mooi aanleunt bij de eikenfineer van de kasten in de leefruimte. De badkamers werden, naar analogie met de keuken, uitgerust met greeploze en strakke maatmeubels in witte laminaat. De spiegels met backlight, tevens gerealiseerd door Spits Ivo, zetten de puntjes op de i. Maatwerk met grote M!

 

Spits Ivo
Broekmansstraat 118A – 2220 Heist-op-den-Berg t. 015 63 60 98 – www.spitsivo.be

 

Bouwcenter Dils
Nijverheidsstraat 12 – 2235 Hulshout – www.bouwcenterdils.be

 

De Backer Haarden
Mechelsesteenweg 46 – 2220 Heist-op-den-Berg – www.dbhaarden.be