TOP

Arcoon: hoe een nieuw interieur het verschil kan maken

Arcoon staat voor architecture en cocooning, kortom het omtoveren van je interieur tot een plaats waarin je tot rust kan komen. Je zen en geborgen voelen in je eigen cocon, daar gaat het hen om. Om dit te realiseren, werkt Arcoon met vier eigen interieurarchitecten en een vast team van hooggekwalificeerde zelfstandige onderaannemers om alle werken uit te voeren. Die combinatie van ontwerpbureau en totaalaannemer voor renovaties maakt Arcoon uniek. Dat is voor veel klanten aantrekkelijk.

 

Arcoon is bijvoorbeeld een graag geziene partner van mensen die een tweede verblijf aan de kust hebben en de realisatie daarvan in handen willen geven van iemand die ze kunnen vertrouwen voor de opvolging. Ook mensen die vroeger hun badkamer lieten renoveren door Arcoon komen terug. Zo geschiedde het bij deze klant. Nadat die zes jaar geleden beroep had gedaan op Arcoon voor de renovatie en inrichting van de badkamer, kwam die terug aankloppen, ditmaal voor een uitbreiding van de woning. Ze zochten een oplossing voor hun vrij kleine keuken en voor hun eerder donkere living die zich aan de zuidgeoriënteerde achtergevel bevonden. Ze kwamen bij Arcoon met een eigen aanzet voor een grotere leefkeuken en lichtrijke leefruimte die ze graag door hen gerealiseerd en ingericht wilden zien.

 

Rosalien Dehandschutter van ARD-architecten verfijnde deze eerste eigen aanzet zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde tot een hoogwaardige architectuur en zette de technische complexiteit om in een voor de aannemers eenvoudig leesbaar plan. Arcoon vulde deze plannen in alle perfectie aan met hun jarenlange expertise in interieurdetaillering en materiaalkeuze en voerde dit alles met de nodige finesse en oog voor detail correct uit in een perfect volgens afspraak verlopende timing.

 

Het pand, een modernistische villa uit de jaren ’70, kon die opwaardering wel gebruiken. Vooral de gedateerde inrichting en het gebrek aan veel natuurlijke lichtinval, was stilaan een doorn in het oog van de eigenaars. De keuze voor de glazen omkadering van de uitbreiding, is dus logisch. Met een retour in glas en door de hoeken glas op glas te voorzien, is de (tuin)beleving nu maximaal. Het zwart aluminium schrijnwerk wordt gecombineerd met een achtergevel in witte crepi en dus niet met witgeschilderde baksteen zoals de rest van de woning. Reden hiervoor is de strakke naadloze afwerking en het gemak om technieken zoals infraroodverwarming en verlichting in de luifel boven het overdekte terras te kunnen inwerken. Rondom zijn eveneens screens ingewerkt die de woning beschermen tegen oververhitting en die synchroon op en neer kunnen.

 

Hetzelfde wit-zwarte verhaal schrijft Arcoon ook binnenin met de op maat gemaakte keuken in wit lakwerk en dekton werkblad, gecombineerd met een spatwand in zwart, gezuurd glas met matte look. Dat geldt eveneens voor het meubel dat de keuken en de rest van de leefruimtes gedeeltelijk van elkaar scheidt. De rust in het interieur wordt verder ook in de hand gewerkt door een fijne detaillering zoals de kaderloze deur die vlak in de wand werd ingewerkt en de pivoterende deur in zwart metaal. Door naast keramische tegels in de keuken te kiezen voor een eiken parket en een deel van de authentieke bakstenen muren intact te laten, voegt Arcoon warmte toe en een zachte overgang tussen oud en nieuw. Met deze realisatie bewijst Arcoon dat een nieuw interieur wel degelijk een verschil kan maken. Door het gevoel van ruimte dat werd gecreëerd, ervaren de bewoners hun huis nu bijna als een compleet nieuwe woning met alle bijhorende comfort en gezelligheid.

 

Arcoon b.v.b.a.
Antwerpsesteenweg 897a
9041 Oostakker
t. 09 337 90 90
www.arcoon.be