TOP

Extra-Vert: van kleine stadstuin tot pretpark

Een tuin is meer dan een terras met een grasmat. Als je het goed aanpakt, brengt je tuin je heel wat rust en genot. “Zie die tuin niet als een verplichting, maar laat het een verlengde van je interieur zijn”, klinkt het bij de experts in hedendaagse groeninrichting van Extra-Vert.

 

Extra-Vert heeft 28 jaar ervaring op de teller. “Mijn vader had een bedrijf in openbare werken”, vertelt zaakvoerder Steven Vanderbauwhede. “Ik heb me toegespitst op de privémarkt en zo is Extra-Vert jaarlijks gegroeid. Onze voornaamste focus is de verharding van buitenruimtes. Denk maar aan terrassen, opritten, poolhouses, buitenkeukens, tuinbergingen, zwembaden, vijvers en waterpartijen. En dat in België en Frankrijk.Vanuit Spiere zijn we snel ter plaatse.” Daarnaast doet Extra-Vert ook groen- aanleg. Hiervoor werkt Steven samen met tuinontwerper Philippe Demeulemeester. “Je moet je tuin als een verlengstuk van je woning beschouwen”, zegt Philippe. “We gaan altijd ter plaatse om het perceel ook eens vanuit de woning te bekijken. Inkijk kan je bijvoor- beeld makkelijk wegwerken, maar dat zie je niet op een plan.”

 

Jaarlijks doet Plopsaland beroep op Extra-Vert voor de aanleg van nieuwe projecten en de onderhoudswerken van het pretpark. Extra-Vert is er al twintig jaar hofleverancier en plaatser van alle verhardingen rondom de attracties. “Nu zijn we bezig aan de omgevingsaanleg van het nieuwe Plopsahotel”, zegt Steven. De expertise en het precisiewerk van Extra-Vert werd ook gevraagd bij de volledige aanleg van de Doornikse dierentuin. “Dit werd een mooi geheel van vlinderserres, vijvers en wandel- paden”, vult Philippe aan.

 

Ook tuinarchitecten vinden vlot de weg naar Extra-Vert wanneer een plan of project moet uitgevoerd worden. “We beschikken over een fantastisch machinepark”, zegt Steven trots. “We hebben tien gemotiveerde mensen in dienst en werken op vier tot zes werven per dag. Bovendien voeren we alles uit binnen de afgesproken tijd en budget, met eigen mensen en middelen.”

 

“Mensen met een goed idee kunnen ook bij ons terecht. De inspiratie van de klant gecombineerd met onze expertise leidt tot mooie projecten”, zegt Philippe nog. “Momenteel leggen we een prairietuin aan van meer dan 250 vierkante meter beplanting. Die klant wil geen grassprietje in zijn tuin en dus werkten we een ontwerp uit met 113 soorten bloemen en planten gegroepeerd volgens kleur in verschillende borders.” Het is een trend die Steven en Philippe wel vaker opmerken. “Mensen willen weer ten volle genieten van hun tuin, maar met een minimum aan onderhoud. Ze willen grote tegels, al dan niet in gepolierde beton, en beplanting waar weinig werk aan is. Zo is de buxus, mede dankzij de buxusmot, volledig uit de mode, maar werken we wel vaak met siergrassen zoals pennisetum. Of met fruitbomen. Ze kondigen de lente aan en geven mensen meteen een goed gevoel.”

 

 

Industriepark 9 8587 Spiere
t. 055 38 80 77 www.extra-vert.be