TOP

Equano: tegelparadijs, wellnessoord

De toonzaal van Dirk Heirwegh BVBA ligt wat verscholen achter een woning met een lange oprijlaan.Talloze paletten, volgestapeld met tegels en bouwmaterialen wijzen de weg. “Straks doen we een grote outlet”, vertelt Marina De Beule. Zo’n vijfentwintig jaar geleden startte ze samen met haar man Dirk Heirwegh een eigen tegelbedrijf in Sint-Pauwels. “Na zoveel jaren heb je een immense stock opgeslagen. Een van onze sterke punten is dat we veel producten steevast op voorraad hebben. Kopers kunnen de gewenste tegel dus gewoon direct meekrijgen. Nu hebben we beslist om de stock die we de afgelopen tijd hebben opgebouwd tegen sterk verminderde prijzen van de hand te doen. We bieden echte koopjes aan vanaf € 10 per m2.”

 

Bij Dirk Heirwegh BVBA vind je keramische tegels in elke stijl, maat of structuur. Het aanbod is enorm groot en veelzijdig, met de nadruk op Italiaanse en Spaanse kwaliteitsmerken. In de toonzaal staan tegels in beton- en staallook naast hout- en natuursteenimitaties. Een bepaalde zone is weggelegd voor speciale producten zoals marmerimitaties en kleinere tegels. “Wat de tegels van klein formaat betreft, beschikken wij over de meest uitgebreide keuze in de regio”, zegt Marina. “Ik vind het geweldig om steeds op zoek te gaan naar nieuwe producten en leveranciers.”

 

Marina wijst een tafel aan bezaaid met echte zelliges. Daarnaast pronken imitaties in een waaier aan kleuren die nog nauwelijks van het echte materiaal te onderscheiden zijn. Het zijn keramische varianten op cementtegels met speciale designs zoals je ze in Marokko of Portugal vindt.“Zo’n cementtegel is ontzettend mooi, maar ook heel lastig in het onderhoud. Met een keramische imitatie heb je totaal geen onderhoudsproblemen.Tegenwoordig zie je ze vaak terug op spatwanden in keukens, of in vloeren en wanden van badkamers en toiletten. Ook in een inkomhal geeft het een heel speciaal effect.”

 

Binnen het assortiment ligt een speciale focus op tegels voor buiten. “In steeds meer nieuwe woningen zie je dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt”, vertelt Marina. “Er wordt met veel glas gewerkt en de vloer binnen loopt dan door in het terras. Wij bieden verschillende tegels aan om dat effect mogelijk te maken.We gaan zelfs speciaal op zoek naar grotere formaten. Zo zijn terrastegels van 120×120 enorm in trek. Ze hebben een dikte van 2 cm, waardoor ze erg sterk zijn. Boven- dien zijn ze specifiek behandeld met een antisliplaag.”

 

Als je de trappen opgaat, verandert de showroom in een waar wellnessoord. Overal staan sauna’s, jacuzzi’s of spa’s opgesteld. “In navolging van onze tegeloutlet bieden we ook hier enkele toonzaalmodellen aan tegen sterk verminderde prijs”, zegt Marina. “Af en toe moet je je showroom eens updaten, niet waar.” (lacht) Dirk Heirwegh BVBA kreeg de laatste jaren steeds vaker de vraag om volledige badkamers, poolhouses en sauna’s af te werken.“Op een bepaald moment was de vraag zo groot dat we een eigen onderneming zijn begonnen waarmee we uitsluitend focussen op wellness. Een sauna is tegenwoordig veel meer dan een houten hokje om wat te verpozen. Je kan hem prachtig afwerken met keramische materialen in samenklank met de rest van je natte ruimtes. Maar het meest populaire product blijft toch de jacuzzi of spa. Gewoon omdat je er het hele jaar door van kunt genieten, ondanks het feit dat het een winterproduct is. In het voorjaar zet je je spa gewoon op een iets lagere temperatuur. In de zomer kan je hem gebruiken als verfrissing.”

 

Equano BVBA
Potterstraat 172 – 9170 Sint-Pauwels
t. 03 766 21 74 – www.equano.be

 

Dirk Heirwegh BVBA
Potterstraat 172 – 9170 Sint-Pauwels
t. 03 766 36 52 – www.dirkheirwegh.be