TOP

Woodframes houdt van hout

Hoe sommige bedrijven aan hun naam komen, het blijft ons een raadsel. Maar als er nu één bedrijf is dat daar niet schuldig aan is, dan is het wel Woodframes uit Sint-Laureins bij Eeklo. Een naam om in te kaderen, die perfect weergeeft waarin dit bedrijf gespecialiseerd is: houten kaders voor ramen, deuren en poorten. Al durft het ook wel een stapje verder te zetten, als de klant daarom vraagt.

 

Woodframes is intussen 25 jaar bezig. Doorheen de jaren zijn ze de referentie geworden voor houten ramen, deuren en poorten, en waren ze een van de grondleggers van de passiefraambouw in België. Hun motto? Hoe specialer, hoe liever. In samenspraak met aannemers, architecten en particulieren ontwikkelen ze zowel standaardramen, -deuren en -poorten als exemplaren volledig op maat van de klant. En geen vraag is daarbij te gek. In dit artikel nemen we je alvast mee doorheen de verschillende trends.

 

Anno 2020 is de architecturale trend van blokramen nogal in trek. Hierbij komen de ramen als een meubel uit in de woning. Het gevolg? Deze ramen hebben diepe inbouwkaders nodig over de volledige dikte van de muur en krijgen een sterk karakter in de woning. Dankzij de blokkaders en wisselende posities van het glas wordt een speels effect gecreëerd. Geen probleem alleszins voor Woodframes, dat deze blokramen al jaren ontwerpt en plaatst. Ook een trend: glasgevels met een houten structuur aan de binnenkant en houten of aluminium afwerking aan de buitenzijde.Voor deze structuurbalken voorziet Woodframes verschillende houtsoorten in verschillende inbouwdieptes, en wordt er samen met de architect gekeken hoe het ontwerp creatief kan worden uitgevoerd van studiefase tot uiteindelijke oplevering.

 

Daarnaast zien we ook een opmars in sectionale poorten. De gewone standaard sectionale pooten zijn een beetje voorbijgestreefd. Een poort dient immers te passen bij de stijl van hun woning, in dezelfde houtsoort als de voordeur en de (gevel)ramen. Of je hier nu kiest voor een landelijke of moderne stijl, een schuif-draaipoort of een poort in hoevestijl, het kan allemaal. En Woodframes zorgt steeds voor zowel de poor ten, de automatisatie als de plaatsing. Indien gewenst kan de poort zelfs meevloeien in de gevelbekleding, zodat hij bijna niet meer zichtbaar is in het gevelvlak.

 

Welk type glas je hierbij wenst? Ook dat maakt op zich niet uit, zolang het maar ecologisch verantwoord is. Bij Woodframes kan je kiezen tussen een frame van 88 mm voor driedubbel glas of 108 mm voor een volledige passiefwoning. Woodframes maakt hiervoor gebruik van uitermate duurzame houtsoorten met een FSC-label voor duurzaam bosbeheer. Padouck, afzelia, afromosia, sipo, eik of nog een andere houtsoort? Dat bepaal je volledig zelf. Net zoals de keuze tussen de natuurlijke houtkleur of een gelakte versie, natuurlijk. Het raam, de deur of de poort van je dromen: bij Woodframes wordt het mogelijk.

 

 

Woodframes BV
Hontseindestraat 89
9981 Sint-Laureins
t. 093798107
www.woodframes.be