TOP

Dovy Keukens: Strak wit met zwarte accenten

Niemand is zo over tuigend op de Vlaamse tv als Donald Muylle: hij maakt keukens alsof ze voor hemzelf zouden zijn. Deze realisatie van Dovy Keukens in Waver zet die iconische uitspraak kracht bij. De witte keuken met moderne inbouwtoestellen als zwarte accenten straalt klasse en bovenal gebruiks- en onderhoudsgemak uit.Voor de gezinswoning in Waver viel de keuze op het model Toronto. De witte uitvoering – in kleur Bianco Assoluto – geeft de ruime keuken een hedendaagse en tegelijk tijdloze aanblik. De kastdeuren zijn mat gelakt, het werkblad en de spatwand uitgewerkt in composiet.

 

De keuken heeft een lange kastenwand. Daar zijn het afwasgedeelte en een eiland met kook- en zitgedeelte in geïntegreerd. De slimme groepering van de kasten aan één zijde van de keuken creëert een ordelijke indruk. Ruimte in overvloed om servies en etenswaren op te bergen. Links bovenaan vind je een hangkast met twee schuifdeuren in één vlak. In tegenstelling tot de andere kasten is deze greeploos. Bij het openen schuif je de deur naar links of rechts, zodat de beide kastdeuren boven elkaar komen te liggen. Extra voordelen: je kan je hoofd niet stoten aan openstaande kastdeuren, je wint extra plaats en kan voor bredere hangkasten kiezen. Dat betekent ook minder tussenschotten en dus meer kastruimte binnenin.

 

Zoals het een moderne keuken betaamt, zijn de keukenapparaten maximaal ingebouwd. Om de wens naar kwaliteit door te trekken, kozen de bewoners voor Miele. Er zijn drie kolomkasten uitgewerkt in de kastenwand. In elk van die kolomkasten is een apparaat ingebouwd op werkhoogte: de microgolf, koffiezet en de oven. Ook de koelkasten zijn ingebouwd. In het meervoud, inderdaad. Kwestie van voorbereid te zijn op elke gelegenheid. Van snelle hap voor jezelf tot familiefeest of uitgebreide barbecue met vrienden en buren. Je eten en drinken staan koel. De frigo’s zijn ingewerkt naast elkaar, in de hoek, onder de toestellen. Het resultaat is een strak lijnenspel, dat over de wand doorgetrokken is. Het afwasgedeelte is dan weer ingevuld met een inox spoelbak in onderbouw, een inox kraan met uittrekbare sproeier en een vaatwasser. Muurbanken op ooghoogte vervolledigen de kastenwand. Ze bieden plaats voor kookboeken, plantjes en decoratieve elementen.

 

De keuze voor een werkblad in composiet brengt twee grote voordelen in de keuken: het oogt stijlvol en het onderhoud is kinderspel. De samenstelling met kwartskorrels, harsen en kleurstoffen heeft de look van natuursteen, maar is homogener van kleur. Het materiaal is niet poreus, dus hygiënisch. Het is vlek-, kras- en zuurbestendig. Kortom: een sterk materiaal dat kleur- en slijtvast is. Een vochtige doek met wat afwasmiddel volstaat voor het dagelijks onderhoud.Het is die slimme combinatie van onderhoudsvriendelijke materialen, een praktische indeling en aandacht voor ergonomie – zoals de apparaten op werkhoogte – die van deze keuken een aangename leefruimte maken. De centrale ruimte is het hart van het dagelijkse gezinsleven. En het klopt enthousiaster dan ooit.

 

Dovy Keukens
Altijd open op zondag
info@dovy.be – www.dovy.be