TOP

Otiva: een hart voor hout

Bij Otiva in Zaventem vinden zowel professionele als particuliere klanten een ruim aanbod aan hout voor buitengebruik. Otiva is onderdeel van een familiebedrijf dat streeft naar het welzijn van de omgeving en haar bewoners.Vanuit die filosofie bouwen ze hun aanbod en service dan ook uit. “Dankzij onze doorgedreven kennis van hout en houtbewerking kunnen we de Otivaklant heel wat aanbieden. Het productaanbod houdt zich aan het kwaliteitsbeleid van duurzaam bosbeheer”, vertelt zaakvoerster mevrouw Van Wetter.“Lokaal hout is een ecologisch alternatief voor tropisch hout, onder andere vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid voor gebruik buitenshuis: gevelbekleding, terrassen, houten gebouwen, omheiningen, tuinhuizen… ”

 

“We werken meestal als schakel tussen architecten of aannemers, en hun klanten. De consument kan hier in onze showtuin van 2000m2 de verschillende houtsoorten, composieten en uitvoeringen ervan bekijken en aanraken. Bovendien kunnen we hen dan ook andere houtsoorten voorstellen. Iedereen kent Afrormosia, Padoek en Ipé, maar er zijn nog zoveel andere opties die heel relevant zijn voor buitengebruik. Onze begeleiding en service vergemakkelijken het keuzeproces en daardoor kan de architect of aannemer ook veel gerichter en efficiënter te werk gaan. Er is tegenwoordig een overvloed aan informatiebronnen, maar wanneer keuzes gemaakt moeten worden hecht de klant toch nog veel belang aan persoonlijke uitleg. Ook particulieren die graag zelf de handen uit de mouwen steken, kunnen bij ons terecht. Heel wat mensen gaan in de lente en de zomer bijvoorbeeld zelf een terras of een omheining bouwen, en dan kunnen ze hier alles vinden wat ze nodig hebben. In onze opslagruimte is steeds alles voorradig, dus bestellen en lang wachten is niet nodig.Tot slot bieden we ook maatwerk aan: dankzij ons eigen atelier kunnen we voorzien in de specifieke wensen van elke klant.”

 

Otiva is zeer gedreven om het enorme aanbod aan buitenhout en composiet zo goed als mogelijk naar de klant te vertalen. Zoals reeds vermeld, bestaan er naast de welbekende houtsoorten nog heel wat andere hardhouten.Vooral in onze eigen Noord-Europese regio zijn er talloze alternatieven zoals Robinia, Thermowood Essen, Thermowood Finse naaldhout, Lariks en Douglas. Niet alleen is hun kwaliteit erg hoog, doordat het regionale houtsoorten zijn vragen ze minder transport en zijn ze ook duurzamer. Duurzaamheid is voor Otiva een belangrijk criterium. Ze hanteren voor de gebruikte hardhouten dan ook de FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) labels, die een duurzaam bosbeheer garanderen. De tweede productsoort voor buitengebruik is composiet, wat een mengeling van kunststof en houtvezels is. Ook hier zijn er verschillende prijscategorieën en uitvoeringen beschikbaar.

 

Met haar 50 jaar ervaring is Otiva ook het adres bij uitstek voor het betere boomverzorgingsmateriaal. Dit gaat van technische artikelen tot schoenen en kledij. Er is zelfs een ‘indoor bos’, waar de expert het materiaal kan uitproberen.

 

Otiva
Weiveldlaan 39 – 1930 Zaventem
t. 02 759 46 07
info@otiva.be – www.otiva.be