TOP

Amarello: 35 jaar natuursteen op maat

De toonzaal van Amarello ligt er wat beduimeld bij. Stof hoopt zich overal op, hier en daar ligt gereedschap verspreid. “Sorry, het zijn hier wat kleine verbouwingswerken”, begroet Bjorn De Smet mij. Samen met zijn vader en broer Bart runt hij het natuursteen- bedrijf dat hun vader in 1984 opstartte.“In Lochristi hebben we eind 2018 een gloednieuwe showroom geopend. Het concept daar willen we ook hier in Lokeren doortrekken: de bedoeling is om meer de nadruk te leggen op de beleving van onze producten, zodat bezoekers echt ervaren wat er allemaal mogelijk is.”

 

Sculpturale keukeneilanden, elegante trappen in marmer of witsteen, monumentale haardbekledingen, badkamers waar graniet of keramische materialen de boventoon voeren. Natuursteen is terug van nooit weggeweest, zeker nu de trend van clean en wit stilaan overwaait en meer uitgesproken kleuren en texturen weer ingang vinden in onze interieurs.“Natuursteen heeft een originele en authentieke uitstraling. Het brengt meer warmte en nuance in huis, of je het nu binnen of buiten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan marmer dat weer heel erg in trek is. Architecten zijn helemaal weg van dergelijke natuurlijke materialen en natuursteentoepassingen geven ze enorm veel speelruimte.” Amarello specialiseert in het bewerken, leveren en plaatsen van natuursteenproducten op maat voor de meest uiteenlopende projecten. “Toen mijn vader 35 jaar geleden begon met het bedrijf lag de focus vooral op de restauratie van monumentale gebouwen zoals kerken, abdijen en huizen”, zegt Bjorn De Smet. “Daar ligt de kiem van de kennis en expertise die vandaag aanwezig zijn. Natuurlijk is de focus inmiddels lichtjes verlegd, maar het ambachtelijke blijft enorm belangrijk in onze filosofie.

 

We blijven ook een aanspreekpunt voor herstellingen en aanpassingen bij reconstructies en renovaties. Daarnaast zetten we hoog in op totaaloplossingen voor zowel aannemers als particulieren. We hebben interieurarchitecten en tekenaars in dienst, werken met professionele natuursteenbewerkers, steenhouwers, beeldhouwers en plaatsers. Bovendien hebben we de nieuwste machines staan in ons atelier. Met andere woorden: alle knowhow en vakmanschap zijn aanwezig om te voldoen aan gelijk welke vraag.”

 

Het aanbod bestaat uit zo’n 4000 soorten natuursteen, van marmer en blauwe hardsteen tot graniet, kwartsiet en veel meer. Daarnaast kan je bij Amarello terecht voor kwaliteitsvolle nevenproducten en imitaties zoals composiet en keramische materialen. Bjorn De Smet: “Tegenwoordig laten mensen zich graag inspireren door het internet. Pinterest, Instagram, interieur- en architectuurblogs. Wat ze daar zien, vinden ze bij ons. We werken nauw samen met groothandels, maar evengoed kopen we stenen rechtstreeks aan in steengroeves. Portugese kalksteen, diverse Italiaanse en Duitse marmers, Belgische en Ierse blauwe hardsteen, Franse witstenen: we selecteren massieve blokken, op basis van de kwaliteit en adering en verwerken die tot de gevraagde toepassing. Samen met de klant bekijken we wat de meest geschikte steen is voor zijn project, en zorgen voor een perfecte begeleiding. Kwaliteit en service bieden, dat is voor ons het allerbelangrijkste.”

 

Amarello
Spieveldstraat 13 – 9160 Lokeren
t. 09 348 17 80
info@amarello.bewww.amarello.be

Antwerpse Steenweg 45 – 9080 Lochristi
t. 09 295 95 00
lochristi@amarello.be