TOP

Jos Heylen NV: Minutieus en meesterlijk millimeterwerk

Meer dan ooit is maatwerk een combinatie van ambacht en techniek die telkens weer leidt tot een uniek resultaat, perfect en tot op de millimeter exact geënt op de woning en de wensen van de klant. Maatwerk laat ook toe om ruimtes esthetisch te verbinden, gebruik makend van dezelfde hoogwaardige materialen en een identieke stijl. Dit is alvast het geval in deze eigentijdse woning waar zowel de keuken, leefruimte als het bureel van bijzonder maatwerk werd voorzien. Een fraaie realisatie van het team van Jos Heylen NV, gespecialiseerd in keukens, maatkasten en interieurbouw met een functionele en esthetische plus.

 

Terecht veeleisend
Wie kiest voor maatwerk, mag terecht veeleisend zijn. Dat vindt men ook bij Jos Heylen in Hulshout, een bedrijf dat over de jaren heen zijn sporen heeft verdiend in exquis maatwerk met hoge afwerkingsgraad voor het interieur. Hier gaat men steeds voor niets minder dan uitmuntende kwaliteit, gecombineerd met een service die de klant ontzorgt… van a tot z. Daar staat het team, met 28 gedreven medewerkers, garant voor. Alles begint met professioneel en persoonlijk advies door de in-house interieurarchitecten. Ook een samenwerking met de architect van de woning of een andere externe partner behoort tot de mogelijkheden. Daarna volgt een realistisch 3D-ontwerp. Na goedkeuring gaat men aan de slag in het atelier waar ambacht en hightech CNC-machines elkaar treffen. Hierdoor slaagt de KMO erin om 100% maatwerk toch betaalbaar te houden. Dankzij het nieuwe en ruime atelier, goed voor een oppervlakte van 3.200 m², is Jos Heylen helemaal klaar voor de toekomst en een gestage groei van de activiteiten.

 

Strak maar warm
Deze specifieke realisatie kwam er in samenwerking met hvh-architecten uit Kontich, uiteraard in constante wisselwerking met de bouwheer die uit was op een hoogwaardige esthetiek, gecombineerd met maximale functionaliteit en voldoende opbergruimte. De keuze viel op greeploze maatkasten, uitgerust met de laatste snufjes en afgewerkt met een donkere eikenfineer met luxueuze en warme uitstraling. Vooreerst is er de maatkeuken met een kookeiland voorzien van een natuurstenen werkblad in unieke marmer, vervaardigd uit een plaat die door de klant zelf werd uitgekozen. Door dit slanke werkblad in verstek te laten doorlopen aan de zijwanden wordt er een boeiend contrast gecreëerd tussen de lichte steen en het donkere hout. Het eiland biedt niet alleen voldoende ruimte om de ingrediënten voor te bereiden en te spoelen, maar maakt het ook mogelijk om plaats te nemen op een hoge kruk voor bijvoorbeeld een snel ontbijt of een aperitiefje terwijl er gekookt wordt.

 

Mooi én ergonomisch
De kookplaat zit geïntegreerd in de nis aan de achterwand. De discreet weggewerkte ledverlichting komt hier niet alleen het zicht maar ook de sfeer ten goede. De ontbijtspullen worden opgeborgen in een hoge kast met twee praktische inschuifdeuren die, wanneer geopend, in de kast verzinken: mooi én ergonomisch. De ovens zitten geïntegreerd in de wandhoge kolomkasten die tevens een zee aan praktisch ingerichte opbergruimte bieden. Een riante schuifdeur, tevens afgewerkt in eikenfineer, leidt naar het bureau waar Jos Heylen ook een maatmeubel in dezelfde materialen en stijl mocht realiseren. Trouwens net zoals in de leefruimte die voorzien werd een haard- en geïntegreerd tv-meubel. Dit zet de puntjes op de i van het stijlvolle interieur, met veel oog voor esthetische eenheid op de volledige benedenverdieping.

 

Inspiratie?
Nood aan meer inspiratie? De ruime toonzaal van Jos Heylen in het centrum van Hulshout geeft een mooi overzicht van wat er allemaal mogelijk is. Spring gerust binnen of maak een afspraak voor een uitgebreider gesprek

 

Jos Heylen NV
Grote Baan 73 – 2235 Hulshout
t. 015 22 49 54 – www.josheylen.be