TOP

Thiels Hout NV: lage drempel, hoge lat

Thiels hout NV onderging de laatste jaren een metamorfose. De activiteiten als leverancier van hout- en aanverwanten, veranderden steeds meer richting het plaatsen en mee ontwerpen van hoogwaardige (hout)projecten. Een evolutie waar ze bij Thiels allerminst rouwig om zijn, vertelt ook zaakvoerder Dirk Schauwaers.

Dirk Schauwaers:“We hebben ons de laatste drie jaar inderdaad sterk geheroriënteerd van leverancier naar volwaardige plaatser. Dat is eigenlijk organisch gegroeid. De vraag kwam steeds vaker om niet alleen materialen te verkopen, maar ook in te staan voor de rol van dat materiaal in het eindresultaat. We merkten dat onze materialen helaas niet altijd even deskundig werden geplaatst door derden, wat dan afstraalde op onze eigen reputatie. Dat wrong met onze beroepseer. Daarom hebben we gekozen om het roer om te slaan en zelf te gaan instaan voor de volledige plaatsing. Uiteraard brengt dit drastische veranderingen met zich mee. Het aantal magazijniers slonk en er kwam een eigen des- kundige plaatsingsploeg bij. Uiteraard werken we ook nog veel met onderaannemers, maar die voldoen steeds aan onze veel- eisende criteria. Ik zou een extra ploeg in dienst moeten nemen, maar mijn hoge lat maakt dit niet eenvoudig. Deskundig personeel, dat bovendien werkt volgens de regels van (onze) kunst, is niet dik bezaaid.

De bottomline is wel: deze koerswisseling blijkt meer dan succesvol. Nu we verantwoordelijkheid dragen én controle behouden over het eindresultaat op lange termijn, merken we dat steeds meer architecten en professionele opdrachtgevers met ons in zee willen gaan. Kwaliteit wint het altijd van kwantiteit. Die betrokkenheid bij het hele plaatje wordt gewaardeerd en is wellicht wat ons het meeste typeert.”

Schauwaers: “Hoewel we natuurlijk voor iedere klant blijven openstaan, merken we wel dat opdrachtgevers met exclusieve projecten hier steeds vaker aankloppen. Architecten die hun creativiteit niet beknot willen zien door technische (on)haalbaarheid, appreciëren onze knowhow. We werken dan ook graag aan unieke, prestigieuze realisaties: zwevende trappen, muurbekleding in visgraatmotief, innovatieve binnendeuren, exclusieve tuinwanden… Iedere vraag wordt getoetst aan de technische mogelijkheden en consequenties op lange termijn. Zo vinden we steeds een oplossing die duurzaam is en een woning/gebouw voor lange tijd van extra uitstraling en comfort voorziet.

Een vrijwel unieke specialiteit is het “blind” inwerken van sectionaalpoor ten in onze met hout beklede gevels: gevel en sectionaalpoorten vormen dan één geheel.We zien ook dat ons segment steeds hoger komt te liggen, maar uiteraard doen we ook nog ‘gewone’ zaken, zoals gyprocwanden, trappen, terrassen, schilderdeuren… De hoge afwerkingsgraad blijft wel altijd gehandhaafd. Wat we niet doen zijn maatkasten; verder hebben we vrijwel alle soorten houtwerk in ons arsenaal.”

Schauwaers: “De wens van de klant zo volledig mogelijk inwilligen; dat is ons streven. Dit betekent vooral dat we in een grondige dialoog peilen naar wat de klant écht wil. Vaak hebben mensen online of elders een foto gezien en willen ze dit zelf in huis. Dan komt het erop aan om te kijken hoe realistisch dit is; foto’s zijn niet zelden gefotoshopt. Een beeld zegt veel, maar bijvoorbeeld niet wat er met materialen gebeurt op langere termijn. Wij adviseren mensen dan welk materiaal en welke technieken het best hun droom zullen benaderen. Hout verkleurt, een binnenmuur wordt anders gebruikt dan een poort… Daarop moet je anticiperen. Ook dat behoort tot onze taken. Het is een proces waarin we samen helder stellen wat voor de klant de meest bestendige voldoening oplevert. De goede, breed onderbouwde reputatie die we zo opbouwen, werkt natuurlijk ook in ons voordeel.”

 

Thiels Hout nv
Blauberg 20 – 2230 Herselt
t. 014 54 41 18
info@thiels.bewww.thiels.be