TOP

De ultieme ‘energiezuinige’ droomwoning begint bij Arkana

Een exclusieve, energiezuinige houtskeletbouw met maximale ruimtebeleving, veel natuurlijk licht en optimaal wooncomfort… bij Arkana lage-energiewoningen maken ze het waar. Steeds op maat van de klant, want voor elke opdracht schrijft Arkana een uniek verhaal, gekruid met een hartelijke totaalbegeleiding. Dat de samenwerking en het resultaat de verwachtingen overtreffen, heeft ook de bouwheer van deze BEN-woning in Kessel ervaren. Wij gingen een kijkje nemen.

 

Voor deze houtskeletwoning lag er al een plan op tafel. Echter was er nood aan optimalisatie.“We gingen op zoek naar een aannemer die ons wilde verder helpen”, vertelt de bouwheer. “Arkana toonde zich meteen een betrouwbare partner. We werden uitgenodigd om een referentiewoning te bezoeken en daar hebben we letterlijk en figuurlijk het ‘licht’ gezien. Uiteindelijk hebben we besloten om terug van scratch te beginnen, en vanaf toen ging het snel. De bouwfase van bouwrijp maken van het terrein tot voorlopige oplevering bedroeg minder dan tien maanden.” De wensen bij deze woning waren duidelijk: een strakke doch warme houtskelet, een lichte en rustgevende woonst zonder te schreeuwerige materialen. Een huis waar het voor een gezin met kinderen aangenaam vertoeven is, en dat op vlak van energie-efficiënte uitstekende punten scoort. Daarmee ging Arkana aan de slag. “Het mooie is dat ze je volledig vrij laten qua afwerking”, gaat de bouwheer verder. “De offerte is helder en je kiest zelf welke toevoegingen je wil.Van ruwe houtskelet tot volledige afwerking binnen en buiten, alles kan. Wij gingen voor het totaalplaatje en kregen waar voor ons geld.”

 

Als je binnenkomt, heb je meteen een ruimtelijk en comfortabel gevoel. De circulatie blinkt uit in eenvoud. De benedenverdieping is open en alle hoeken sluiten naadloos op elkaar aan. Er is zowel aandacht voor de privé als voor professionele activiteiten – de bouwheer is zelfstandig consultant en kan zijn werkruimte indien gewenst afsluiten.We zien grote raampartijen en volop natuurlijk licht. Dit maakt dat de bewoners zelfs op sombere dagen overdag quasi geen kunstlicht nodig hebben. Het lichtplan en de verlichting werden ook verzorgd door Arkana. Sober van opzet, functioneel, sfeervol en tijdloos, digitaal waar nodig. Doorheen de woning valt de stijlvolle soberheid op, en een mix van duurzame materialen en creatieve invalshoeken. De indeling boven en met name de kinderkamers zijn er helemaal op gericht om twee jonge kinderen perfect gelukkig te maken. Als ze groter zijn, kunnen ze zich een beetje terugtrekken in hun domein met eigen badkamer.

 

Ook op vlak van energiezuinige technieken is het huis een pareltje: een warmtepomp met diepteboring, zonnepanelen, drievoudige beglazing, alsook doorgedreven isolatie en ventilatie. Dankzij de doordachte structuur van de woning, in combinatie met doordachte technieken, is er een zeer beperkte energievraag die wordt opgevangen door de PV-panelen.Van een rendabele investering gesproken.

 

Hier is doordacht gewerkt.Typisch Arkana. Het team staat garant voor een persoonlijke begeleiding van bij het ontwerp tot de oplevering van een instapklare woning. Doorheen het volledige bouwproces wordt er rekening gehouden met budget, behoeftes van de bewoners, energienormen en mogelijkheden om tot een woning op maat te komen. En dat merk je aan het resultaat. “Een pluim ook voor de projectleider”, besluit de bouwheer. “Wij hebben echt gevoeld wat volledige ontzorging betekent. Het was een prettige samenwerking en alles verliep volgens de vooropgestelde tijdlijn. Denk je aan houtskelet, ga dan zeker in gesprek met Arkana. Het is jouw garantie op een geslaagd resultaat.”

Kom eens praten, altijd welkom!

 

Arkana
Hoge Mauw 1510 – 2370 Arendonk
t. 014 40 42 70 – www.arkana.be