TOP

Primewood: woonconcepten stijlvol naar buiten getrokken

Buitengebouwen vind je in alle maten en uitvoeringen. Wil je een bijgebouw dat, naast de functionaliteit, ook de esthetiek van je woning optilt? Dan is een doordacht en gepersonaliseerd ontwerp geen overbodige luxe. Primewood zweert bij op maat gemaakte, kwaliteitsvolle tuinhuizen. Omdat het voldoening geeft uiteraard, maar vooral: de voordelen op korte en lange termijn zijn simpelweg onbetwistbaar. Leen van Primewood licht toe: “Waar we ons bij Primewood vooral mee onderscheiden, is het verregaande maatwerk. Hierdoor zijn we een geschikte partner voor wie een tuinhuis of bijgebouw zoekt dat zich perfect inpast in het tuin- of woonconcept. In een markt die getypeerd wordt door een wildgroei aan spelers en opties, is dit een punt dat we abso- luut willen benadrukken. Bij ons vind je geen standaardproducten. Om dit optimaal te communiceren, hebben we dan ook gekozen voor een ‘showroom’ waar klanten echt kunnen zien, voelen en beleven wat dit inhoudt. Onze doelgroep zijn mensen die een duurzame, esthetische meerwaarde zoeken waarvan ze nog lang kunnen genieten. Wie een louter praktische oplossing beoogt, is wellicht gebaat met een ander soort product. Uiteraard blijft er wel een grote budgettaire keuze: we werken zowel met duurdere (bv. eik), als met voordelige houtsoorten (bv. grenen).”

 

“We maken alles in eigen atelier. Ook het leveren en plaatsen gebeurt door onze eigen mensen. Zelfs grond- en betonwerken voeren we zelf uit. Het ruw hout komt hier binnen en wordt handmatig, ambachtelijk dus, geschaafd en bewerkt met hand- machines. We gebruiken bewust geen CNC toestellen. Eén van de vele voordelen is dat elke balk uitvoerig individueel ‘geïnspecteerd’ wordt. Spinthout, noesten… alles wat imperfect of ongewenst is, gaat eruit. Die controle door menselijke inter- ventie heb je niet wanneer je CNC toestellen gebruikt: die missen die extra kritische blik. Dit zet zich uiteraard rechtstreeks door in de kwaliteit en duurzaamheid van onze bijgebouwen.”

 

“Een ander belangrijk kenmerk waarop bij Primewood wordt gehamerd is netheid. We vinden het belangrijk om altijd heel proper te werken. Na een werkdag moet een werf er piekfijn bijliggen, net als onze eigen werkplaats.We werken ook liefst in één ruk aansluitend door: van de start tot de oplevering. Dit is gunstig voor ons, maar vooral ook overzichtelijk en voorspelbaar voor de klant. Uitzonderingen zoals ziekte of weersomstandigheden kunnen altijd een rol spelen, maar we streven naar een smetteloos,vloeiend proces. Ook een grondige na-service hoort daarbij.We willen klanten kunnen garanderen dat we na plaatsing nog een juiste oplossing kunnen aanbieden, moest dat nodig zijn. Bij het afleveren van een goed eindproduct komt meer kijken dan wat hout kopen en in elkaar knutselen.”

 

“Als bedrijf dat de buitenruimte opwaardeert, besteden we ook behoorlijk wat aandacht aan ecologisch verantwoord en bewust ondernemerschap. Iedere tak van de bouwsector heeft onvermijdelijk een impact op het leefmilieu, maar we doen ons best om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ieder jaar leggen we bewust de nadruk op een specifiek thema.Vorig jaar was dat sorteren, dit jaar werken we rond veiligheid… Zo willen we absoluut onze  verantwoordelijkheid nemen als aangename werkgever met oog voor de hele samenleving.”

 

Primewood Bijgebouwen
Ambachtsstraat 23 – 2390 Malle
t. 03 315 15 10 – www.primewood.be