TOP

JASNO jaloezieën: een nieuw licht op sfeerschepping

JASNO, de Nederlandse fabrikant en leverancier van shutters, folds, swings en blinds is helemaal mee met zijn tijd. Vrijwel ieder jaar opnieuw, kleurt JASNO de markt met enkele frisse ideeën en onvervalste nieuwigheden. Ook dit jaar stellen ze weer twee primeurs voor op Batibouw. Communicatiemedewerkster Lorena Diaz León doet de recentste innovaties uit de doeken.

 

“We streven bij JASNO permanent naar vernieuwing. De interieurmarkt verandert snel en de lat van de klant ligt steeds hoger ; uiteraard willen we dus mee voor- op lopen. Dit jaar leggen we graag de focus op onze houten jaloezieën; blinds dus, niet te verwarren met shutters. Shutters zijn houten binnenluiken waar- van je de lamellen kan kantelen en ook de houten panelen in hun geheel kan openklappen of -schuiven. Onze shutters hebben het grote voordeel dat ze op zowat ieder raam geplaatst kunnen worden. Het blijft een handige oplossing voor wie ook bij Velux dakramen of atypische openingen de lichtinval wil sturen. Ook voor kastdeuren of als room dividers zijn het erg elegante interieurelementen.

 

Bij blinds (jaloezieën) hangen de lamellen aan koorden. Je kunt de lamellen ook kantelen of met de koorden omhoog trekken. Dit is dus een geheel ander product, met andere esthetische en techni- sche kenmerken. Rond deze productlijn hebben we enkele primeurs te melden.” “Zowel voor onze blinds, als voor onze shutters hebben klanten een imposante keuzevrijheid wat betreft de kleur van de lamellen. Er zijn momenteel drie blinds collecties: lakkleuren, beitskleuren en de matte olie varianten. Dat brengt ons meteen bij de eerste primeur die ik mag prijsgeven: volgende maand komen daar nog drie kleurcollecties bij: RAL, NCS en Farrow and Ball.We merken dat die keuzevrijheid een sterke troef is. Mensen kunnen dan echt de beste kleur voor bij hun interieur kiezen

 

Verder bieden we de keuze tussen twee lamelbreedtes: 50 of 63 mm. Tenslotte kan er nog naar hartenlust gespeeld worden met ladderkoorden en ladderbanden in drie verschillende diktes. Al onze blinds kunnen elektrisch bediend worden met behulp van een uiterst efficiënt en geluidsarme Dooya motor. Ook die met ladderbanden; dit is nieuw en een absolute zeldzaamheid! Door gebruik te maken van een app, wordt sfeer zetten hiermee zelfs een geautomatiseerd, dynamisch proces.”

 

“Ons assortiment is behoorlijk breed. Omdat onze verdelers onmogelijk alle opties kunnen etaleren, besteden we veel aandacht aan onze showroom hier in Eersel.We zijn dicht bij de grens, dus ook Belgische klanten, professioneel én particulier, vinden vlotjes hun weg. De Belgische markt is voor ons dan ook best belangrijk. Daarom staan we ook dit jaar alweer op Batibouw, vooral om er onze twee nieuwigheden extra in de verf te zetten.” “Vernieuwend ondernemen betekent voor ons ook: verantwoordelijkheid opnemen. Onze lamellen worden allemaal vervaardigd uit Paulownia hout; een snel- groeiende, maar erg stevige houtsoort. Deze ‘Prinsessenbomen’ groeien in Azië, waar ze volledig passen in het eco- systeem én de lokale economie bevorderen. Die ethische component vind je terug in onze hele werking en in ons maatwerk.”

 

Jasno
Lange Voren 25 5521 DC Eersel Nederland
t. +31 497 531 250 www.jasno.be