TOP

Floorcouture: voor een warme, natuurlijke look

Beton ciré als afwerking voor vloeren en wanden is in opmars. Van keukens en badkamers tot volledige leefruimtes: het materiaal is overal inzetbaar en voorziet je woning van een warme betonlook. “Het is een verfijnd en zacht materiaal op basis van cement en hars, met een heel natuurlijke uitstraling”, zegt Timothy Tjoens, mede-zaakvoerder van Floorcouture®. Het bedrijf uit Schoten is gespecialiseerd in naadloze vloer- en wandtoepassingen. Behalve voor beton ciré kan je er terecht voor PU- en epoxyvloeren, steen- en marmertapijt en mortex. In Schilde realiseerde het recentelijk een prachtig project dat de esthetische waarde van beton ciré heel mooi zichtbaar maakt.

 

Naadloos geheel
In de woning zijn alle vloeren op het gelijkvloers uitgevoerd in het materiaal, van de inkomhal tot de living. “Op die manier creëren we niet alleen eenheid in het interieur, we trekken de ruimtes ook gradueel open”, zegt Timothy Tjoens. “Eetkamer, salon en keuken bijvoorbeeld vormen nu optisch een geheel. Er is bovendien gekozen voor een lichte zandkleur, die zorgt voor voldoende subtiliteit. De uitstraling van het huis is volledig veranderd. Vroeger lag hier een oude tegel. De betonstuc is daar gewoon overheen geplaatst. Ook dat is een enorm voordeel: je kan het product gemakkelijk op een betegelde muur of bestaande vloer aanbrengen, hoe oneffen die ook is. We egaliseren dan eerst de oorspronkelijke ondergrond, om een mooi glad oppervlak te creëren. Wie renoveert, spaart op die manier heel wat breek- en sloopwerk uit.”

 

Ideaal voor natte ruimtes
Beton ciré is enorm sterk, onderhoudsvriendelijk én volledig waterdicht. Daardoor is het ideaal voor natte ruimtes zoals de badkamer. In dit project is het ook in het toilet toegepast. De wanden en omkasting van het toilet zijn volledig bekleed met het materiaal. “Zo zie je maar dat een toilet niet saai hoeft te zijn”, glimlacht Tjoens. “Je ziet meer en meer dat interieurarchitecten ook die ruimte een uitgesproken look geven. Hier is gekozen om alles in dezelfde tint door te trekken, maar tegenwoordig zie je ook heel uitgesproken kleurcombinaties. Zelf hebben we een 23-tal standaardkleuren in de aanbieding, waardoor eigenlijk alles mogelijk is.”

 

Totaalaanpak
De eigenaars van deze woning wensten een volledige restyling. Niet alleen de vloer kreeg een make-over, in samenwerking met moederbedrijf Phenix Total Interior – waar Floorcouture® deel van uitmaakt – werden ook de muren in de verf gezet. Timothy Tjoens: “Het oorspronkelijke huis was nogal donker van toon. Door voor een lichter palet te kiezen hebben we de ruimtes opengetrokken. Eerst hebben we plintjes geplaatst en gelakt, nadien de muren in een warm wit gezet, zodat ze mooi aansluiten bij de nieuwe vloeren en rest van het interieur. De woning oogt nu veel lichter en groter. ’s Avonds geeft sfeerverlichting bovendien een extra warme gloed aan het interieur, waardoor er een heel cosy gevoel ontstaat.” Een totaalaanpak als deze is typerend voor het bedrijf: “Mensen kloppen niet langer alleen voor een vloer aan bij ons. In samenwerking met Phenix Total Interior bieden we complete interieur- en decoratiewerken aan. Op die manier zijn we in staat een woning aan te kleden van vloer tot plafond, zodat alles mooi op elkaar aansluit en er een totaalverhaal ontstaat.”

 

Floorcouture®
Metropoolstraat 1 – 2900 Schoten
t. 03 311 86 43
www.floorcouture.be