TOP

Groep T.O.M : maatwerk, ook voor totaalprojecten

‘Kleur Op Maat’ uit Olen was al jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde partner voor totaalprojecten van A tot Z. Daarom werd er gekozen voor een nieuwe naam die de lading accuraat dekt: Groep T.O.M, Totaalprojecten Op Maat. Veelzijdige expertise bij het volledige plaatje maakt snelheid en flexibiliteit tot dé troeven van dit allround bouwbedrijf. Tom Peeters, zaakvoerder: “Met de nieuwe naam willen we ons nog duidelijker in de markt zetten. Het bedrijf is destijds door mijn vader, een schilder, opgestart en eerst lag de nadruk bij kleuren en interieur op maat. Dat is met de jaren organisch uitgegroeid tot het realiseren van alle soorten totaalprojecten. In januari zijn we nu gestart met onze eigen schrijnwerkerij, waar we zelf ook meubels ver vaardigen.

 

Onze core business en dus specialisatie ligt bij totaalprojecten. Ikzelf ben van opleiding interieurarchitect, waardoor de koers al snel veranderde van schilderwerken richting zowat alles wat bij een bouwproject komt kijken. Met ons eigen meubelatelier, worden extra prijsmarges vermeden: een goede zaak voor ons én voor de klant. Met onze capaciteit van zo’n 45 mensen kunnen we vrijwel iedere schaal van project aan: van keukenmuurtje tot kantorencomplex. De grootste troeven van dit alles in eigen beheer en planning te doen, zijn ongetwijfeld de snelheid en flexibiliteit; alles sluit mooi aan, waardoor vertragingen vermeden worden. Dat is vooral voor bedrijven een enorm pluspunt.Wanneer het budget is vrijgemaakt, moet het doorgaans snel gaan. We hebben ook steeds een ploeg schrijnwerkers en schilders stand-by, mocht er ergens een toevallig oponthoud zijn. Binnen zo’n project, doen we werkelijk alles. Uiteraard werken we met vertrouwde partners in onderaanneming, met name voor technieken zoals sanitair of verwarming. Wij blijven wel de regie voeren over het hele verhaal, zodat alle schakels vlotjes in elkaar ‘klikken’.”

 

“Het liefste zijn we betrokken vanaf het prille begin tot de uiteindelijke oplevering. Recent werkten we een illustrerend project uit met de metamorfose van een bestaande losbouwwoning. De vraag van deze mensen was om dit huis een volledige make-over te geven. Ze wilden graag dat hun huis optimaal werd opengetrokken, zodat ze alle invloeden van de weilanden en de natuur in hun woonervaring konden integreren. Ze hadden bijvoorbeeld ook paarden, die ze bij het hele concept wilden betrekken.

 

We hebben het huis integraal gestript en via 3D modellen een volledige gedaanteverandering geschetst. De landelijke uitstraling werd helemaal opnieuw geherinterpreteerd. Ietwat gedateerde kleuren en materialen werden veranderd in een balans tussen warm en strak zwart/wit, ruimtes werden helemaal opnieuw gemoderniseerd en ingekleed, de veranda werd opengetrokken, nieuwe raampartijen geven uit op de groene omgeving, zonnepanelen zorgen voor een ecologische impuls, we bouwden een extra afdak bij…

 

De beelden spreken voor zich en vertellen mooi hoe ieder aspect van een bouwproject door ons hoogwaardig wordt aangepakt.”

 

Groep T.O.M
Turfputten 1
2250 Olen
t.014263101
www.groeptom.be