TOP

RVB Kraanfabriek – Een passie voor tijdloos design

Je handen wassen, baden of douchen: vandaag is het meer dan een handeling. De douche is een plek voor het ochtendritueel, de badkamer een oase van rust en de keuken een leefruimte voor het hele gezin. Die visie vindt zijn weerslag in het hedendaagse interieur. De juiste kranen zorgen ervoor dat het plaatje helemaal klopt.

 

Welkom bij RVB

We schrijven 1935. Gaston Van Bastelaere richt in Brussel een productiewerkplaats voor kraanwerk op, ‘Robinetterie Van Bastelaere’. Met vernieuwende ventielsystemen en een gepatenteerde sluiting bouwt hij meteen een sterke reputatie op binnen de sector. Anno 2020 en drie generaties later verenigt rvb® als enige Belgisch bedrijf het ontwerp, de ontwikkeling én de productie van kranen in één huis. Met veel zorg creëert het team badkamer- en keukenkranen, klassiek, hedendaagse of design kraanwerk. Kortom: de perfecte kraan voor elk interieur.

 

Uitmuntendheid als norm

Sinds zijn vader Alain Gillieaux het bedrijf overnam in 2004, gaat het volle kracht vooruit.“De klassieke collecties blijven een vaste waarde. Maar de focus ligt steeds meer op originaliteit en innovatie, op functionaliteit, duurzaamheid en maatwerk” vertelt commercieel directeur Frédéric Gillieaux. “We investeerden de voorbije jaren heel wat in technologie om gedetailleerder te werken en meer diverse mogelijkheden te bieden. Zo zorgen we voor het fijnste smeedwerk van ecologische en hoogwaardige materialen, zoals messing. En elektriciteit? Die halen we uit zonnepanelen.” In het Brusselse atelier wordt de creatie van de kranen nauwlettend opgevolgd. De assemblage en het polieren gebeur t met de hand, en alles wordt nauwkeurig getest. Het resultaat? Een rvb®-kraan die perfect werkt na decennia intensief gebruik is de regel, niet de uitzondering.

 

Futureproof ondernemen

Een kwaliteitslabel word je niet zomaar. Stijlvolle kranen die de tand des tijds weerstaan en uitblinken in gebruikscomfort, dat vraagt om vakmanschap.“Rvb® verenigt heel wat métier onder één dak”, aldus Frédéric.“We werken met getalenteerde designers en innovatieve ingenieurs, zodat creativiteit en technologie hand in hand gaan.” Creatief Directeur Alain Berteau ontwierp meerdere collecties voor rvb®. Daarnaast werkt het huis ook samen met Alex Flamant, het designersduo van Co.Studio, de interieur designer Thomas King en gerenommeerd ontwerper Terence Woodgate. Vakmensen met een duidelijke visie op functionaliteit, comfort en elegantie. En allen leggen de lat even hoog.

 

Van klassiek tot Exclusief

Zo’n 75 jaar na de productie van eerste kranen zijn de ontwerpen geëvolueerd naar state of the art. Geometrisch ontwerp, duurzaamheid en minimalisme zijn de toekomst. Die basisprincipes werden tot in de perfectie uitgewerkt onder de noemer ‘Exclusive Design’. De originele en zeer exclusieve ontwerpen zijn verkrijgbaar in maar liefst 16 verschillende afwerkingen. Het zijn kranen die geïntegreerd kunnen worden in zowel een klassiek, hedendaags of minimaal interieur. Elegantie en eenvoud vormen steeds de rode draad. Benieuwd? Snuister zeker eens door het aanbod online. Je kan ook een bezoekje brengen aan de showroom of, op afspraak, aan het atelier. Inspiratie is er troef!

 

 

RVB Kraanfabriek NV
Industrielaan137 – 1070Anderlecht
t. 02 376 00 30 – www.rvb.be