TOP

Artisan Painters: De schoonheid van nuance

Rust, ruimtelijkheid en harmonie: wie is er niet naar op zoek in deze tijden van hectiek? Het zijn elementen die van je huis een echte thuis maken. Een plaats waar je je evenwicht terugvindt. Het kiezen van de juiste kleuren, materialen en technieken voor het inkleden van elke ruimte speelt daarbij een sleutelrol.

 

De ambacht van een meesterschilder

Het is de liefde voor eenvoud, natuur en authenticiteit die de fijnschilders van Artisan inspireert om hun ambacht in eer te houden en de mogelijkheden ervan uit te diepen. Onder leiding van meesterschilder Kenneth Vander Stricht wordt er uitsluitend gewerkt met creatieve technieken en natuurlijke materialen, weg van het procesmatige. Met prachtige resultaten als gevolg. Omdat deze technieken pas de laatste jaren echt ontdekt worden, springen vooral de grote, prestigieuze projecten in het oog. Nochtans is een imposant bouwproject niet nodig om die schoonheid zelf in huis te brengen. “Mensen denken vaak dat onze aanpak onbetaalbaar is, maar dat is niet zo”, vertelt Kenneth.“Er zijn gewoon nog niet veel fijnschilders die ze uit- oefenen. Net daar willen we een verschil maken.”

 

Terug naar de essentie

Wie kiest voor kalk- en mineraalverven en technieken zoals pleisteren, kaleien en patineren, geeft zijn huis een natuurlijke, doorleefde uitstraling. Het resultaat van schilderwerk vanuit het hart. “Onze verven maken we zelf aan en we werken uitsluitend met borstels, dus handmatig. Dat zorgt altijd voor meer schoonheid, meer nuance. Daarbij gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijke pigmenten en mineralen. Een traditioneel kleurenpalet kan daar nooit aan tippen. Voor sommige opdrachtgevers gebruikten we zelfs al aarde uit een naburig bos, of zand van een nabijgelegen strand. Elke woning is uniek.”

 

Vakmanschap in het DNA

De stiel van fijnschilder krijg je niet zomaar in de vingers. Kenneth beroept zich op een boeiende opleiding en een rijke ervaring. Als telg uit een schildersfamilie hielpen hij en zijn broer als tieners bij hun vader. Na een opleiding op de schilderschool, trok hij naar het Hoger Instituut voor Decoratie. Daar leerde hij onder meer restauratie, imitatie- en reliëftechnieken. Hij mocht meteen aan de slag bij een van zijn leraren, gerenommeerd schilder Eddy Dankers. Daar bleef hij de voorbije 15 jaar aan de slag.

“Samen hebben we prestigieuze projecten gerealiseerd voor gerespecteerde architecten zoals Axel Vervoordt en Bernard De Clerck maar ook voor opkomend talent zoals interieur- architecte/designster Lud Verhelst (foto’s). Panden voor beroemdheden ook, zoals het Penthouse van Robert De Niro in zijn Greenwich hotel in New York, het huis van Kim Kardashian in Hidden Hills en meerdere woningen van Sting wereldwijd. Die ervaring bij de wereldtop wil ik nu delen met het brede publiek vanuit mijn eigen bedrijf. Maar de wederzijdse inspiratie en samenwerking met Eddy blijft bestaan.”

 

Een unieke signatuur

De schoonheid van fijn schilderwerk vindt zijn weg naar steeds meer mensen via websites en sociale media. Artisan Painters is daarbij een toonaangevende referentie. “Wat wij leveren, is meer dan traditioneel schilderwerk.We koppelen de wens van de eigenaar aan een artistieke visie en artisanaal vakmanschap. Dat levert een uniek resultaat op. Onze wens is om mee te werken aan de woondroom van de opdrachtgever. En dat doen we door warmte en leven te brengen in elke ruimte.”

 

Artisan Painters
Voorheide 9 – 9230 Wetteren
t. 0487 40 55 27 – www.artisanpainters.be