TOP

Mahe Industries: Een leven lang mooie natuursteen

Natuursteen kent vele mooie toepassingen in en rond onze woningen. Denken we maar aan vloeren, trappen, badkamers, keukens of terrassen. Natuursteen bestaat in tal van variëteiten en is bijzonder geliefd omwille van zijn klasse, duurzaamheid en uitstraling. Zijn subtiele nuances of delicate adering zorgen voor een unieke look zonder weerga. Het cachet en de authentieke uitstraling van natuursteen in zowel klassieke als strakke interieurs valt moeilijk te over treffen. Natuursteen gaat meestal gepaard met een aanzienlijke investering en verdient daarom de juiste zorg en behandeling.

 

Vlekken en krassen wegwerken

Om lang mooi te blijven, hebben ook je dure natuursteen vloeren, trappen en werkbladen ooit een onderhoudsbeurt, een reparatie of een opfrissing nodig. Blauwe hardsteen, leisteen, marmer, Travertin, zandsteen, arduin en andere soorten zijn immers op termijn ook onderhevig aan slijtage, vlekken, krassen of verkleuring. Mahe Industries uit Herentals is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het beschermen, onderhouden en herstellen van allerhande oppervlakken in natuursteen. Zo blijft je investering er een leven lang als nieuw uitzien.

Via speciale en bewezen technieken kan Mahe industries (kalk)-vlekken en krassen wegpolieren. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke chemische stoffen en de meeste klussen zijn op één dag geklaard, zonder noemenswaardige geluidshinder of stof- overlast. Bij de herstelling van een aanrecht bijvoorbeeld wordt een dunne laag van de steen geschuurd tot net onder de beschadiging. Nadien wordt het aanrecht opnieuw gepolijst in verschillende stappen en in de gewenste afwerkingsgraad (mat, verzoet, zijdeglans of hoogglans). Achteraf wordt een water- en vuilafstotende beschermlaag aangebracht. Zo verkrijgt natuursteen zijn oorspronkelijk cachet terug en hoef je je niet langer te ergeren aan die lelijke, ontsierende plekken op uw aanrecht of uw vloer.

Mahe Industries neemt ook binnen- en buitenvloeren onder handen. Cementsluier bijvoorbeeld is bijna onvermijdelijk na het voegen van een nieuwe vloer. Cementsluier kan je zelf proberen weg te werken met een spons en een speciaal reinigingsproduct. Voorzichtigheid is hier echter geboden, want lang niet alle vloeren zijn bestand tegen de chemische, alkalische of zure producten in de handel. Eerder een werkje voor een vakman dus omwille van de risico’s. Voor het verwijderen van cementsluier past Mahe Industries steeds de juiste, werkzame én veilige methoden toe in functie van het type vloer.

 

Preventief behandelen van nieuwe natuursteen

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ staat Mahe industries ook in voor het beschermen van uw nieuw geplaatste natuursteen. Dankzij een speciale duurzame en dunne beschermlaag of via impregnatie is je natuursteen langer bestand tegen vlekken en matte plekken. Impregneren gebeurt met een waterafstotende vloeistof die in de poriën trekt waardoor vuil zich minder snel aan het oppervlak hecht. Elke steen- soort vergt evenwel een andere, specifieke aanpak en daar maken de vakkennis en de expertise van Mahe Industries het verschil. Elke steen verdient immers de juiste behandeling. Mahe Industries renoveert, naast natuursteen, ook parket met dezelfde zorg, precisie en vakkennis. Onlangs nog breidden ze het dienstenpakket uit. Zo kan je nu ook bij hen terecht voor het plaatsen van hoogwaardig parket.