TOP

Maes betonfabriek barst uit zijn voegen

Beton is modern, ecologisch en strak. Geen wonder dus dat het in deze tijden enorm in trek is als bouwmateriaal. Familiebedrijf Maes Betonfabriek is één van de meest toonaangevende fabrikanten van betonafsluitingen in België. Deze sterke groei voelen zij dus rechtstreeks. Daarom breiden ze uit met een extra magazijn en werkplek. Ook het machinepark wordt aangesterkt bij deze broodnodige capaciteitsverhoging.

 

Beton opnieuw in de lift

Dirk Maes, zaakvoerder:“95 procent van onze omzet realiseren we met de productie van betonafsluitingen: palen, platen en alles wat daarbij hoort. De voordelen van dit materiaal; stevigheid, uiterlijk, snelheid van plaatsing… worden steeds meer gewaardeerd. Beton is dus in opmars. Dit betekent dat ook de vraag de laatste tijd sterk omhoog gaat. De kleinere zelfstandige kan hier terecht voor zowat alle randartikelen om een schutting te plaatsen, grote industriële klanten kopen hier hun omvangrijke hoeveelheden betonplaten. Die palen en platen maken we hier volledig zelf. Beton heeft als bouwmateriaal ook een eigenschap die je er wellicht ook niet meteen aan zou linken: het is zeer flexibel inzetbaar. Zo kan je platen van alle mogelijke motieven (hout- structuur, steenpatroon…) voorzien aan beide of één zijde; niet onbelangrijk wanneer de buren een verschillend tuinconcept beogen. Het is maar één van de vele troeven van dit materiaal en hoe het geproduceerd wordt. Naast betonproducent zijn we ook nog verdeler van klinkers, maar dat behelst een relatief klein aandeel van onze omzet.”

 

Capaciteitsverhoging; efficiëntie-injectie

Dirk Maes:“Omdat we stilaan overrompeld dreigden te worden door de sterke vraag naar betonplaten en -palen, zijn we gestart met de bouw van twee geheel nieuwe magazijnen. Het huidige magazijn wordt een atelier en opslagplaats voor mallen. Een nieuw magazijn van 32m op 72m wordt helemaal nieuw bijgebouwd. Vooral het werken met zoveel materialen in een ruimte die daarvoor te klein en minder geschikt werd, was niet langer efficiënt.We werden er ook letterlijk horendol van. Door meer ruimte te maken, krijgen we ook opnieuw meer overzicht en structuur. In nog een andere nieuwe constructie komt er naast de negen machines die we al hebben, ook een tiende betonmachine bij. Als je bedenkt dat zo’n machine per dag 750 gladde platen aflevert, weet je dat het hier over een aanzienlijke schaal gaat. Plaats is daarbij één aspect, productiecapaciteit is natuurlijk even belangrijk. Daarom zullen we ook twee extra mensen aanwerven. Met deze verhoogde capaciteit zullen we klanten nog sneller en doeltreffender kunnen bijstaan. Dat blijft natuurlijk het hoofddoel.”

 

 

Maes
Nieuwedijk 72 2480 Witgoor Dessel
t. 014 37 71 70 www.maesbeton.be