TOP

Cools Tuinaanleg: van unieke tuinen tot zwemvijvers

In de jaren ’80 begon Toon Cools als een kleine onderneming in het kweken van boompjes bij een tante thuis. Anno 2019 is het bedrijf uitgegroeid tot een uniek tuinaanlegbedrijf met een twintigtal mensen in Essen, onder leiding van zoon en dochter Kris en Griet Cools. Noem het gerust een sleutel op de deur-oplossing voor tuinen, want bij Cools Tuinaanleg begeleiden ze je van ontwerp tot het planten van het laatste boompje. “De boompjes verkochten goed. En mijn vader werd meer en meer gevraagd om die boompjes ook zelf te gaan planten. Zo is het allemaal begonnen. Uiteindelijk werd mijn vader gevraagd om tot in het Brusselse tuinen te gaan aanleggen. Ook vandaag zijn we in een grote straal actief, over zowat heel België. Onze klanten zijn zeer uiteenlopend. Vaak zijn het 40- tot 50-jarigen die hun tuin eens echt willen aanpakken, maar even goed zijn er jonge mensen die pas gaan samenwonen in een nieuwbouw”, vertelt zaakvoerster Griet Cools.

 

Het hele jaar door genieten

Dé specialisatie van Cools Tuinaanleg? Zwemvijvers.“We hebben al een onnoemelijk aantal variaties ontworpen. Drie meter op vier, tot zelfs 2000 m2, je kan het zo gevarieerd niet bedenken. Er is eigenlijk weinig verschil met een siervijver.We gebruiken dezelfde filter, folie en systeem. Maar je zet er geen vissen, planten en aarde in. We houden het water zo arm mogelijk, met zo weinig mogelijk voedingsstoffen en meststoffen. We gebruiken dus geen chemicaliën zoals in een gewoon zwembad. En je geniet er het hele jaar door van. We werken al dertig jaar volgens dit systeem, met hier en daar natuurlijk enkele verbeteringen of nieuwigheden. Een nieuwe randafwerking, een zitbankje, stapstenen… Maar de basis, die blijft altijd hetzelfde”, aldus Griet.

 

Ontspannen tuinrealisatie

Zwemvijver of geen zwemvijver, ook het proces bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin is steeds hetzelfde. Na een eerste gesprek maakt de tuinarchitect van Cools Tuinaanleg een ontwerp op. Dat tuinplan wordt indien nodig bijgestuurd tot de klant helemaal tevreden is, waarna een offerte wordt opgemaakt. Cools Tuinaanleg begeleidt de klant doorheen het hele proces, van het eerste gesprek tot het laatste boompje is geplant, van A tot Z. “Dat is onze grote sterkte: we zorgen als het ware voor een sleutel op de deur oplossing, maar dan in je tuin. En dat gaat ver: we kweken nog altijd onze eigen bomen op een terrein van 6 hectare. De klant kan ter plekke de perfecte boom voor in zijn of haar tuin komen kiezen. Die totaalaanleg biedt een grote meerwaarde voor onze klanten: ze hebben één aanspreekpunt en kunnen dus ontspannen toekijken hoe hun tuin wordt gerealiseerd. Zelfs het onderhoud achteraf gebeurt indien gewenst door ons. Deze totaalaanpak, gecombineerd met de goede service en planning, zorgt ervoor dat we in die dertig jaar een gevestigde waarde zijn geworden die mensen blijven ontdekken”, besluit Griet.

 

Cools Tuinaanleg
Schriek 10 – 2910 Essen
t. 03 667 28 58 – www.coolstuinaanleg.be