TOP

Kessypool: een duurzaam zwembad is niet langer een privilege

We kunnen er niet omheen: de zomers in België worden warmer. Gevolg: Zwembaden zitten in de lift. Wie dacht dat dit enkel was weggelegd voor de happy few, zal zijn mening moeten herzien: Kwaliteitsvolle zwembaden worden een haalbare kaar t voor steeds meer mensen. Met bouwkundige zwembaden kan alles zelfs op maat; tot en met de hoeveelheid werk dat je zelf uitvoert. Johan Borremans, zaakvoerder van Kessypool, benadrukt evenwel het belang van een deskundige partner.

 

25 jaar: een motie van vertrouwen

Johan Borremans: “De zwembadmarkt deint de laatste jaren fel uit. De roep om verkoeling en gezond buitenvertier klinkt steeds luider. Logisch; het klimaat leent zich ertoe. Steeds meer bedrijven richten zich dan ook op deze markt. Zo’n boost voor de levenskwaliteit impliceert natuurlijk ook kwaliteit van de constructie zelf. Dat is waar een bedrijf als Kessypool echt het verschil maakt: Met zo’n 25 jaar op de teller, leggen we meer dan behoorlijke adelbrieven voor. In deze sector is zo’n respectabele leeftijd meer uitzondering dan regel. Wie het zo lang volhoudt en gezond blijft, heeft dus enkele belangrijke troeven in handen. Het bewijst dat we een solide partner zijn én staat borg voor een uitgebreide, permanent opgebouwde expertise. Geen overbodige luxe; met een deskundige zwem- badbouwer vermijd je enkele, soms onthutsende, teleurstellingen. Een zwembad zetten is één zaak, duurzame constructies waar klanten nog decennialang van kunnen genieten: dát is onze core business.” Johan Borremans: “Klanttevredenheid is onze grootste marketing- troef. Een persoonlijk en betrokken contact is hierbij onontbeerlijk. Kessypool bouwt bouwkundige zwembaden. Dit heeft als voordeel dat zowat alles mogelijk is.We zetten zwembaden in alle maten en vormen. Met monoblock zwembaden hang je vast aan de aangeboden formaten. Het gaat misschien wat sneller, maar ook wij zetten een zwembad doorgaans op drie weken tijd. Het belang van de gebruikte materialen is natuurlijk erg groot. We onderhandelen steeds erg gunstige prijzen bij oerdegelijke producenten, maar shoppen niet constant op de grillige materiaalmarkt. Onze leveranciers weten dit: net zoals klanten voor ons geen nummer zijn, zijn wij geen nummer voor onze partners. Dit maakt dat we op elkaar kunnen vertrouwen en bijvoorbeeld erg flexibel kunnen zijn.Wie constant andere merken gebruikt, dreigt op termijn te verzuipen in die versnippering.”

 

Kort op de bal, van start tot finish

Het komt vaker terug tijdens dit gesprek: service blijkt hét basis-ingrediënt van de Kessypool-visie. Johan Borremans: “Service is voor ons het allerbelangrijkste. Wij waken erover om constant een aanspreekpunt te zijn dat flexibele oplossingen aanbiedt. Of we nu instaan voor het hele project, van graafwerken tot afwerking, of voor het ondersteunen van de doe-het-zelver: wij staan constant stand-by in ons magazijn én ter plaatse. De technische knowhow wordt ook steeds uitdagender, denk bijvoorbeeld aan de opmars van warmtepompen die het verbruik drastisch terugschroeven. Ieder jaar nemen we wel twee à drie projecten over van aannemers die er voortijdig de brui aan geven; waar zij moeten opgeven, vinden wij oplossingen. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat onze expertise hier het verschil maakt tussen een rampscenario of alsnog de realisatie van een droom.

Onze eigen projecten verlopen uiteraard wel zoals gepland. Om nog flexibeler te kunnen werken, starten we binnenkort met een webshop. Zo kunnen klanten alles vlot laten leveren en werken we nog kostenefficiënter: een voordeel dat ook rechtstreeks afstraalt op de klant. Uiteraard blijft een optimale service gewaarborgd.”

 

 

Kessypool
Nijverheidsstraat 25 – 2235 Hulshout
Waversesteenweg 148 – 3360 Bierbeek
Ginderbuiten 299 – 2400 Mol