TOP

Veerle De Vos: Blije Madammen aan het zwembad

Instant happiness daar staan de Dikke Madammen en de spirit vanVeerle De Vos voor. “Het leven is al zo serieus, ik wil dat mensen mensen glimlachen wanneer ze mijn werk zien”, zegt ze. Na een ongeval richtteVeerle zich volledig op haar kunst en ging ze op zoek naar de essentie van schoonheid. Haar conclusie? Die schuilt diep vanbinnen. De kleurrijke creaties van Veerle De Vos uit Avelgem verwelkomen je in haar atelier, woning en tuin. Je voelt de zomer, je proeft de vrolijkheid. “Geef toe, ze toveren een glimlach”, vindt de kunstenares. Daar geven we haar volledig gelijk in.

 

Positieve vibes
De liefde voor kleur en de passie om dingen te creëren zat er bij Veerle al lang in. Na een fietsongeluk tijdens mijn eerste triatlon in 2004 had ik geheugenproblemen en felle migraine- aanvallen. Ik concentreerde me op mijn kunst en dat werkte als een soort therapie voor mij.” Je ziet de verbetenheid op Veerles gezicht wanneer ze het over de migraine heeft.

 

“Die Huis”
De Dikke Madammen dragen vooral die positieve boodschap en Veerles glimlach uit. En de kleurtjes slaan ook aan. Ze brengen kleur in een interieur en exterieur. Toegegeven: de voluptueuze en uit- proportie-zijnde dames passen perfect bij een zwembad- of vijveromgeving. Dat is ook de uitbaters van The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem niet ontgaan. Zij staan in contact met de makers van het Een-programma Het Huis.“Een Dikke Madam en Mister M” waren in het najaar van 2019 nog te zien aan de vijver van het huis waar Eric Goens zijn gasten ontving”, zegt de kunstenares trots.

 

Raku
Brons/keramiek/polyester
Puur op gevoel boetseerde Veerle haar eerste Dikke Madam. Sindsdien evolueerden de beelden. Zo zijn ze vandaag te krijgen in brons en polyester in een grootte van vijftig centimeter en één meter. De keramieken Madammen voor binnen zijn raku gebakken, een craquelé- effect dat ontstaat door een temperatuurschok in het glazuur. Het geeft de beelden een uniek uitzicht. “Het draagt allemaal bij tot mijn vrolijke boodschap”, besluit de kunstenares. “Want een vleugje kleur maakt elke dag mooier.” Verder heeft ze ook levensechte beelden: een badmeester, een meisje met zwemvliezen, een aantal levensgrote duikers…. Met andere woorden “Kunst met een glimlach!”

 

Alle werken zijn steeds te bezichtigen in haar atelier, woning en expotuin te Avelgem.

 

 

Veerle De Vos
Stijn Streuvelslaan 19  –  8580 Avelgem
t. 0475 36 86 18
www.veerledevos.be