TOP

Home by Hillewaere

Home by Hillewaere: professioneel nestwarmte-opwekker

 

 

Wie is er beter geplaatst om praktische vastgoedexpertise te koppelen aan de juiste social skills dan een ervaren vastgoedspecialist? Het is een logische vraag van waaruit Home by Hillewaere is ontstaan. De nieuwe formule verenigt interieurvormgeving met een doortastende totaalaanpak; een winnende combinatie. Dat toont ook deze prachtige renovatie van een landhuis in de Noorderkempen. We lieten ons gewillig rondleiden door Stephanie Hermans, interieurarchitecte bij Home by Hillewaere.  

Bij het binnenwandelen van dit ruime landhuis valt ons meteen op hoe een eigentijdse gezelligheid zich heeft genesteld tussen de authentieke en oerdegelijke constructie. We worden verwelkomd door de eigenares met een glimlach die we niet kunnen loskoppelen van de facelift die dit huis onderging.

Eigenares: “We zijn enorm blij met het resultaat, ja. Aanvankelijk twijfelden we tussen verkopen of renoveren… het is gelukkig dat laatste geworden. Dat heeft alles te maken met de aanpak en de visualisaties die Stephanie ons kon voorleggen. Doorheen het hele proces voelden we ons gehoord én gaf de expertise van Stephanie ons tal van verrassende nieuwe inzichten.”

Stephanie Hermans: “Uiteraard is de tevredenheid van de klant onze hoogste prioriteit. Die bereik je niet door gewoon je eigen zinnetje door te drijven, maar door uitvoerig te luisteren en in te schatten wat deze mensen gelukkig maakt in hun woonbeleving. Dit huis had sowieso enkele schitterende troeven. Vooral het authentieke karakter wilden we niet verliezen, dus hebben we vele accenten bewaard en geïntegreerd in een meer eigentijds geheel. De renovatie betrof de keuken, de eetruimte, de zitruimte en het poolhouse. Ik heb getracht om alles open te trekken en vanuit de karaktervolle sfeer die er al was, een behaaglijk en uniform geheel te creëren. Het resultaat mag er zijn (lacht). Betrokkenheid en toewijding; dat zijn de absolute basisvoorwaarden in onze aanpak.”

Stephanie: “We wilden zo veel mogelijk werken met natuurlijke materialen. Daarom werd in de keuken de natuursteen vloer behouden en werd de oorspronkelijke authentieke parket in de living en eetruimte bewaard, zij het geschuurd en opnieuw geverfd. Ook cruciaal voor een rustgevend, behaaglijk concept is het uitgekiende contrast tussen donker en licht, clair obscur, zeg maar. De hoge meubels zijn grotendeels opgetrokken in donkere fineer eik, terwijl lagere volumes een lichtere uitstraling kregen: Vaak lichtbeige of natuurlijke grijstinten. Ook de zwarte metalen binnendeuren en jaloezieën genereren een degelijk, kalmerend effect. De muur tussen de keuken en de eetkamer hebben we weggehaald. Dat geeft dan weer een veel betere toegankelijkheid. Ik hoor dat de klanten nu eindelijk echt gebruik maken van de eetruimte. Alle ruimtes optimaal benutten: dat is wat een renovatie moet doen. Met een doordachte selectie van decoratieve elementen en meubels wordt dan iedere ruimte een plek om in te leven.”

Stephanie: “Ook uniformiteit is erg belangrijk. Daarom heb ik voor het poolhouse dezelfde accenten gelegd als voor de andere ruimtes. Alles moet kloppen. De dakranden, de stalen deuren, de kleuren… zelfs de buitendouche koppelt design aan landelijke gezelligheid. Behouden wat goed is en het opwaarderen: dat is volgens mij de sleutel voor een succesvol project.”

Eigenares: “Het verraste mij vooral hoe goed Stephanie onze voorkeuren kende. Zelfs beter dan wijzelf, zo leek het. Bepaalde ideeën, zoals jaloezieën of donkere, zelfs zwarte tinten, waren nooit in ons opgekomen. Nu kan ik mij niets anders meer voorstellen.”