TOP

Franke

Ultraslanke spoelbak met oog voor detail

 

Franke staat al vele jaren gekend als keu- kenspecialist. Een titel die de fabrikant niet zomaar krijgt en onderhoudt. Met Mythos lanceert Franke een nieuwe lijn spoelbakken. Een compleet nieuwe generatie als het ware, met uitgepuurde details, elegante lijnen en maximaal gebruiksgemak. Een unieke vlakke rand van amper zes millimeter. Daarmee sluit Mythos – letterlijk en figuurlijk – perfect aan bij de trend van een minimalistische look. Ook in de keuken. Het is tenslotte het kloppend hart van de woning. Een plek waar we dagelijks heel wat tijd spenderen. Alleen of met het gezin. Een Mythos-spoelbak maakt de dagelijkse handelingen een pak eenvoudiger. En het oog? Dat krijgt ook heel wat.

 

Uitgepuurd design

“Mythos is ons pareltje onder de units in roestvrij staal”, zeggen ze bij Franke zelf over deze nieuwkomer. “Een echte schoonheid die alle aandacht verdient.” Er is dan ook veel aandacht geweest voor de looks van de nieuwe spoelbak. Naast de dunne vlakke rand zijn onder meer de hoekradius van 25 millimeter binnenin, de geïntegreerde overloop en het ingeperste integraalventiel spraak- makende resultaten van het uitgepuurde designproces. “Die fijne details spreken tot de verbeelding van elke moderne kok en keuken”, klinkt het. “Het integraalventiel maakt bovendien komaf met vuilafzettingen, bacteriën of vieze randen.” Qua installatie biedt Mythos tal van opties. De units zijn geschikt voor zowel onderbouw als vlakbouw/SlimTop. Het Fastfix-montagesysteem garandeert een vlotte plaatsing. Met een naadloos resultaat.

 

Op maat van het echte leven

Met Mythos biedt Franke heel wat mogelijke combinaties. Zo is er altijd een ideale configuratie, voor eender welke gebruiker. Neem nu de MYX16050161, die het beste van twee werelden sa- men brengt. De grote unit krijgt het gezelschap van een klein spoelbakje. Franke legt uit waarom dit helemaal op maat is van de hedendaagse gebruiker. “In de keuken worden er nu heel veel ovengerechten gemaakt. Mensen maken zelf granola, schuiven groenteschotels in de oven, laten een stuk vlees van topkwaliteit langzaam garen, en zo meer. In de grote spoelbak kan je die bakplaten en ovenschotels gemakkelijk reinigen. Moet je tegelijk nog een restje koffie weggieten? Of wil je wat groen- ten spoelen terwijl je ovenschotel afweekt? Dan is er het kleine spoelbakje.” En dan zijn er nog de bijhorende accessoires voor het ultieme gebruiksgemak. Mythos heeft zijn eigen bijpassende snijplank, afdruipbakje, oprolbaar afdruipmatje en mobiel druipblad. Die passen stuk voor stuk perfect op en bij de spoeltafel, zowel naar functionaliteit als qua uitstraling.

 

De perfecte match

Natuurlijk kon het kraanwerk van Franke niet achterblijven. Tegelijk met de nieuwe spoelbakkenreeks lanceert Franke de Mythos-kranen. Deze zijn, uiteraard, ook uit rvs vervaardigd.Voor een moderne uitstraling en perfect onderhoud met sprekend gemak. Het zorgt voor een hitte- en schokbestendig resultaat en een kleinere kans op vaat- en glasbreuk. Hou je van de strakke uitwerking maar ben je geen fan van de rvs-tint? Dan is er de variant in industrieel zwart.De kleurcoating brengt een stevige, dekkende zwarte laag aan, maar laat tegelijk de typerende structuur van het roestvrij staal zichtbaar. Voor een uniek en bovenal elegant resultaat.