TOP

Volckaerts Interieur & Bouw

Bouwen zonder zorgen, dromen we daar niet allemaal van? Een bouwfirma die je kan vertrouwen, naar je luistert en je mee betrekt in alle stappen?

Bijna vijf jaar geleden zette Bart Volckaerts de stap naar de woning- bouw. Daar voor was hij meerdere jaren aan de slag als schrijnwerker, gespecialiseerd in het plaatsen van interieur in nieuwbouwprojecten. Wat hij daar zag, deed hem beslissen om zijn eigen bouwfirma te starten en zich toe te leggen op totaalprojecten. “Al te vaak kwam ik in woningen, waar er zaken niet correct waren”, vertelt Bart Volckaerts ons.“Als schrijnwerker moest ik telkens de laatste fase in de woning verzorgen en zorgen dat het interieur pico bello was. Maar dat ging soms gewoon niet, door basisfouten die gemaakt waren in de voorgaande fases. Dat wijt ik aan een tekort qua opvolging van de werken en dat was voor mij eigenlijk best wel frustrerend. Daarom besloot ik om zelf de zaken in handen te nemen: anders en beter. Van die beslissing heb ik nog geen seconde spijt gehad, de firma draait goed en we kunnen telkens met een opgeheven hoofd ons werk doen. De tevredenheid van onze klanten spreekt dan ook boekdelen.”

 

Een van de troeven van Volckaerts Interieur & Bouw is dat ze steeds met hetzelfde team aannemers werken en vooral gericht zijn op de eigen regio. “Allemaal mensen die we goed kennen”, vervolgt de zaakvoerder. “Maar even belangrijk is dat ze elkaar onderling ook goed kennen. Daardoor zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Het zijn ook allemaal mensen uit de buurt. Moest er na de werken dan toch nog onverwachts zich iets voordoen, dan zijn ze snel ter plaatse. Als zaakvoerder en projectcoördinator ben ik trouwens bijna dagelijks aanwezig op elke werf. Dat zorgt voor extra vertrouwen. Waar onze klanten ook veel belang aan hechten, zijn de energetische ingrepen.We werken standaard met een warmtepomp en zonnepanelen. Zo garanderen we een E-peil onder de 20, terwijl de norm vandaag op 35 ligt. Een groot voordeel is dat de klant daardoor de eerste vijf jaar geen kadastraal inkomen hoeft te betalen.”

 

Dat de bouwfirma kwaliteit hoog in het vaandel draagt, bewijst de spiksplinternieuwe schrijnwerkerij. “Deze laat ons toe om alles zelf in huis te produceren”, besluit Bart Volckaerts. “Daardoor kunnen we nog een hogere graad qua afwerking garanderen. Onze focus ligt op nieuwbouw, maar we maken en plaatsen ook nog graag enkel keukens, dressings, deuren… voor wie dat vraagt. Niet alleen onze schrijnwerkerij is nieuw, ook ons kantoor is dat. Het is een beetje ons uithangbord, waar de huiselijke sfeer centraal staat. Dat is belangrijk wanneer we besprekingen voeren met onze klanten, we willen dat ze zich welkom en thuis voelen bij ons. Het is dus niet zo dat we zeggen ‘laat ons maar doen en kom maar binnen tien maanden de sleutel halen’. Integendeel, we betrekken onze klanten graag en volgen de werken samen op. Dat is de enige garantie om te zorgen dat onze klanten écht tevreden zijn.”

 

Volckaerts Interieur & Bouw
9de Liniestraat 13E
3200 Aarschot
t.0495324480
www.vib-interieurbouw.be