TOP

TVL Elektro: een lichtplan is altijd een goed plan

‘TVL Elektro: uw lichtpunt’… de nieuwe slogan zegt het eigenlijk allemaal: TVL Elektro is dé hotspot voor alle mogelijke elektriciteitswerken en licht- plannen. Ook de manier van werken focust op helderheid en transparantie. We staken ons licht op bij zaakvoerder Thomas Van Loco.

 

Thomas Van Loco: “Elektriciteit en vooral een doordacht lichtplan, is een niet te onderschatten aandachtspunt bij het creëren van een aangename woonervaring. Het liefst benader ik dit als één afgewerkt product. Zo speel je als elektricien een bepalende rol bij de realisatie van het eindresultaat, wat absoluut de meeste voldoening geeft. Natuurlijk doe ik ook sleutel-op-de-deur en meer basic installaties, maar mijn deskundigheid en passie leg ik het makkelijkst in een uitgewerkt totaalconcept.”

 

“Het komt erop aan om doeltreffend te peilen naar wat mensen echt willen. De mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, dus extra inspiratie aanbieden is hierbij geen overbodige luxe.Wij werken samen met Brotec in Lichtaart. Mensen geven aan in welke ruimte ze welke sfeer willen scheppen met direct licht, indirect licht, wandspotjes, inbouw… Wij sturen dit door naar Brotec en zij stellen dan een lichtplan op: een uitgebreid boek- je met een nauwkeurige offerte, het technische dossier, extra uitleg, verantwoording van de benodigde werken en een fotodossier. Dit boekje geeft een indicatie en is natuurlijk niet bindend. Bovendien is het gratis. De ervaring leert dat deze inspanningen doorgaans lonen en dat zo’n lichtplan, al dan niet aangepast, ook tot een verkoop leidt. Het levert dus een voordeel op voor alle betrokkenen.”

 

“Voor mij is dit de leukste manier van werken. Let wel: het is niet de makkelijkste weg; de uitdagingen op zowel technisch als esthetisch vlak zijn veel hoger dan wanneer ik gewoon wat cen- trale lichtbronnen zou plaatsen. Anderzijds is het ook een ideale manier om mijn expertise en deskundigheid te demonstreren. Het belang om zo vroeg mogelijk in het bouwproces hieraan te denken, kan ik niet genoeg benadrukken. Natuurlijk kunnen we nog veel achteraf doen, maar bepaalde zaken kan je na een bepaalde fase: bezetten, betonneren of schilderen bijvoorbeeld, niet meer realiseren. Sommige LED lampen hebben ook meer bedrading nodig dan de standaard drie die voorzien worden. Natuurlijk heeft niet iedereen het budget om van in het begin zijn volledige lichtplan te bekostigen. In dat geval raad ik aan om het ontwerp toch al te laten opstellen en de voorbereidende werken te laten uitvoe- ren. Zo weet je dat je gewenste sfeerzetting slechts een kwestie van tijd is… je weet dus waarvoor je werkt.Wie hier geen rekening mee houdt, heeft achteraf doorgaans spijt.We kunnen natuurlijk nog veel subtiel wegwerken, maar het makkelijkste is om nog voor de bouw samen te zitten. Ik pols dan ook altijd eerst naar het budget. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden binnen iedere prijsklasse.”

 

TVL Elektro
Oosthukkel 17 2460 Kasterlee
t.0473724903 www.tvlelektro.be