TOP

Optimacool

Het beste klimaat is datgene wat je niet hoort en ziet maar wel voelt

 

OptimaCool, het installatiebedrijf in koeltechniek, warmtepomp-airconditioning en ventilatie, zag 21 jaar geleden het levenslicht. Oprichter en afgevaardigd bestuurder Koen Demeyer deed inspiratie op bij zijn vader, die één van de eerste koeltechniekers in Vlaanderen was Intussen is ook de derde generatie actief. Naast koeltoepassingen voor bedrijven als hoofdactiviteit hebben ze altijd de particuliere markt blijven bedienen.

Omdat bij beenhouwerijen, bakkerijen en op grotere schaal supermarkten de betrouwbaarheid essentieel is, heeft OptimaCool een eigen plaatsingsdienst en dienst na verkoop. Hiermee nemen ze alle zorgen bij hun klanten weg. Dit geldt ook voor particuliere klanten. Hoewel dat aandeel vroeger eerder beperkt was, neemt het de laatste jaren steeds toe, zeker in het hogere segment. OptimaCool gelooft dan ook sterk in

het belang van deze markt die steeds meer expertise vereist. Want ondanks de strenge regelgeving wordt het gewenste comfort niet altijd bereikt. Daarin wil OptimaCool juist het verschil maken. Neem bijvoorbeeld de richtlijnen voor isolatie. Koen Demeyer: “Gezien de warmte binnenblijft en daarom de oververhitting steeds toeneemt, wordt koeling en ventilatie steeds meer een aandachtspunt. Klimatisatie is al ingeburgerd in onze wagens, winkelcentra en kantoren. De woningen kunnen dus niet achterblijven. Bijkomend voordeel is dat de airconditioning ook zorgt voor de luchtfiltering en in de zomer voor luchtontvochtiging. Naast de functionaliteit hechten we erg veel belang aan de integratie van de toestellen in de woning. De beste airco’s vallen niet op. Wij zijn merkonafhankelijk en hebben specialisten in huis die samen met de klant bepalen welk toestel en welk merk voor die klant en die situatie het meest geschikt is. Het liefst verstoppen we het toestel achter een valse wand of in een kast. De lucht wordt dan via roosters of door onzichtbare openingen rond een verlaagd plafond verdeeld. Hetzelfde geldt voor het geluid waarbij onze kanalen van het toestel naar de roosters geluiddempend werken waardoor je bijna niets meer hoort.”

Naast de koeling, warmtepomp – airconditioning en ventilatie, worden koelcellen steeds vaker geplaatst. De toepassingen zijn legio. De klant heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de koelcel via een glaspartij en de juiste verlichting om te toveren tot een aantrekkelijke wijncel. Zo dringt OptimaCool steeds verder door in de particuliere markt.Van een standaard koelcel tot exclusief maatwerk, alles is mogelijk. Je kan de koelcel op zich plaatsen in een berging, maar wie er de ruimte voor heeft, kiest voor een geïntegreerde koelcel. Net als bij een geïntegreerde ijskast valt de toegang niet te onderscheiden van een gewone keukenkastof–deur. Koen Demeyer:“ Bovendien kan je gemakkelijk twee kamers combineren in één module. Zo kan je bijvoorbeeld één compartiment voor wijn, groenten, fruit op 12°C instellen. Een ander compartiment voor vlees, bereide gerechten en champagne dan weer op 2°C. Het voedsel bewaart langer en je beperkt de benodigde bergingsruimte. Je hoeft ook geen aparte wijnkelder of frigo meer te voorzien. Ook vaak drinkt men wijn op een verkeerde temperatuur. Rood te warm en wit te koud. Ideaal komt de rode wijn uit je koelcel van 12°C en laat je die even in je glas chambreren.”

Energiezuinigheid is een prioriteit. LED-verlichting en ventilatie behoren standaard tot elk model. Daarnaast kiezen we voor een externe koelgroep, die gemakkelijker zijn warmte afgeeft en rendabeler is ten opzichte van de traditionele koeltoestellen. Neem daar de gebruiksvriendelijkheid bij, de veel langere bewaring, de krachtige en nagenoeg geluidloze motor, de grotere bergruimte en de constante temperatuurregeling; dan is de keuze voor een koelcel in je woning met al die bijkomende voordelen snel gemaakt.

 

Optimacool

Leon Bekaertlaan 2 – 9880 Aalter
t. 09 375 27 50 – www.optimacool.be